Catalunya Diari

La CUP denuncia que a Lleida no es garanteix el dret a l'avortament quirúrgic

Volen explicacions del Govern també saber quan es prestarà el servei en una clínica privada de la ciutat

La CUP ha tornat a denunciar que a la demarcació de Lleida es continua sense garantir el dret a l'avortament quirúrgic. Per aquest motiu, el grup parlamentari dels anticapitalistes ha registrat una bateria de preguntes a la Mesa del Parlament on demana explicacions.

Lamenten que tot i les promeses de la conselleria de Salut, que afirmava que abans de l'estiu s'oferiria el servei d'IVE's instrumentals en una clínica privada de Lleida ciutat, realment, avui dia aquest servei no es fa efectiu al conjunt de la demarcació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La CUP vol explicacions del Govern

La CUP vol explicacions del Govern també saber quan es prestarà el servei a la clínica privada 'Mi NovAliança' així com als hospitals públics, on hi ha molta objecció de consciència.

Els anticapitalistes van registrar el passat mes de maig una Proposta de Resolució a la Mesa del Parlament on reclamava que es garantís l'avortament voluntari al sistema sanitari públic i al juny denunciaven, davant les seus de les Regions Sanitàries de Lleida i Pirineu i Aran, les dificultats de les dones de la demarcació de poder avortar voluntàriament en la sanitat pública.

Avortament a la Seu

Cal recordar que a principis d'aquest any 2021 es va acordar estudiar la possibilitat de que les dones poguessin avortar, en aquest cas farmacològicament, al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va dir en el seu dia que el tema de l'avortament per via farmacològica estava convençut que s'incorporarà a la cartera de serveis de l'hospital.


Comentaris

envia el comentari