Catalunya Diari

Convoquen a Lleida una protesta en contra del toc de queda nocturn

Critiquen que la solució passi per la policia al carrer en lloc d'enfortir la sanitat o l'educació

Imatge sobre el cartell de l'esquerra independentista contra el toc de queda
La CUP i l'esquerra independentista criden a mobilitzar-se dilluns a les 20 hores contra el toc de queda | LleidaDiari.cat

La CUP i altres organitzacions de l'esquerra independentista han convocat mobilitzacions per dilluns contra el toc de queda i la «privació de drets». La convocatòria que estan distribuint per xarxes situa concentracions a les vuit del vespre a «diversos punts dels Països Catalans» que encara no concreten. Concretament a Lleida, la concentració tindrà lloc a les 20.00 hores del vespre a les portes de la Subdelegació del govern espanyol.

Els cupaires critiquen que la solució passi ara per «policia al carrer per vigilar els horaris" en comptes d'enfortir la sanitat, l'educació pública o suspendre els lloguers. La convocatòria la signen la CUP, Alerta Solidària, Arran, COS, Endavant i el SEPC. Tot plegat, després que el Govern hagi informat que el toc de queda a Catalunya serà entre les 22 hores i les 6 hores i que entrarà en vigor aquest diumenge a la nit.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Les noves restriccions que planteja el Procicat després de l'estat d'alarma a Catalunya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge al migdia l'aplicació de l'estat d'alarma a tota Espanya. Per la seva banda, Catalunya resta a l'espera de la resposta de l'executiu per poder tenir un estat d'alarma descentralitzat. A partir d'aquí, si l'executiu dona el seu vistiplau, el Govern anuncia les corresponents restriccions per frenar la segona onada de coronavirus a Catalunya.

En primer lloc, s'aplica el toc de queda des de les 22.00 hores de la nit a les 6.00 hores de la nit, prohibint sortir al carrer entre aquesta franja horària. D'altra banda, els establiments oberts al públic hauran de tancar les portes a les 21.00 hores perquè tothom pugui arribar a temps a casa. Totes aquelles persones que per motius de feina arribin més tard hauran d'omplir un certificat d'autoresponsabilitat, que segons el conseller d'Interior, Miquel, Sàmper, «s'està acabat de redactar». El tancament de les botigues i dels serveis a domicilis abans d'hora, també són altres de les mesures decretades pel govern espanyol.


Comentaris

envia el comentari