Catalunya Diari

La CUP es presentarà a les pròximes eleccions del 21 de desembre

L'opció de presentar-se sols ha guanyat amb un 64,05% dels vots

Imatge d'una assamblea de la CUP
Imatge d'una assemblea de la CUP | Cedida

L'Assemblea Nacional extraordinària de la CUP ha decidit que la formació concorri a les eleccions del 21-D i que ho faci liderant una candidatura «el més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres». El 91% dels militants que han votat han apostat perquè els cupaires es presentin als comicis i el 64,05% han optat perquè sigui liderant una candidatura.

L'opció d'apostar per una llista de país sense polítics ha obtingut un 12,59% dels vots i la de participar en una coalició o llista el més àmplia possible que defensi la república, amnistia i llibertat presos polítics ha recollit el 21,72% dels vots. L'assemblea ha tingut lloc a Granollers i ha comptat amb la participació de 1.206 persones.

  

En una atenció als mitjans poc després de l'inici de la mateixa, Gibert ha recordat que la seva postura ha estat sempre la de «desmarcar-se» dels comicis autonòmics convocats en aplicació de l'article 155 perquè són una «imposició».

Ara s'obren tres escenaris sobre la taula: fer-ho en un format semblant a l'actual de la CUP-CC, articular un acord polític per a un front d'esquerres o bastir una llista ciutadana que deixi fora els partits. Sobre el fet que ERC ja hagi presentat la seva llista, Gibert ha dit que «es poden buscar altres fórmules», com un acord polític, per fer possibles un front d'esquerres i ha remarcat que a banda dels republicans «hi ha molts actors d'esquerres».


Comentaris

envia el comentari