Catalunya Diari

El curs escolar començarà amb 141 baixes de professorat per raó de Covid-19 a Lleida

Educació constata que entre el 20 i el 25% de centres tenen algun grup amb ràtios per sobre dels 20 alumnes

Pla obert on es pot veure un sanitari fent una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida en el marc del cribratge massiu
El curs escolar començarà amb 141 baixes de professorat per raó de covid-19 a la demarcació de Lleida | LleidaDiari.cat

141 docents de les escoles públiques de Lleida començaran dilluns que ve el curs de baixa laboral a causa de la Covid-19. Segons ha explicat el director territorial d'Educació a Lleida en roda de premsa, Carles Vega, durant les últimes setmanes s'han dut a terme Informes de Vulnerabilitat a 438 docents que, per la seva situació o estat de salut, podrien mostrar complicacions amb relació a la pandèmia.

Arran del resultat dels informes, Educació ha determinat que 141 docents no poden iniciar el curs, 277 hauran de portar sempre de forma obligatòria la mascareta i 206 hauran d'adaptar el seu treball per minimitzar el risc de contagi.

El 8% del total de docents de la demarcació de Lleida començaran el curs de baixa

En aquest sentit, el Departament comptabilitza que el 8% del total de docents de la demarcació de Lleida (uns 500), començaran el curs de baixa, sigui pel coronavirus o per altres raons com permisos de paternitat o malalties de llarga durada. D'altra banda, Vega ha volgut tranquil·litzar les famílies lleidatanes assegurant que les escoles són «espais segurs» i en els quals s'han pres i se seguiran prenent mesures de prevenció contra la Covid.

«Hem de seguir amb els esforços per garantir un retorn a l'escola la més segura possible i, si es compleixen les normes, no tindria per què haver-hi més risc dins que fora dels col·legis», ha afegit. Extremar el control de símptomes, prendre la temperatura a tots els alumnes abans d'entrar a classe, l'ús de la mascareta, les normes d'higiene i la consolidació de grups estables, són algunes de les mesures que s'implantaran de forma obligatòria a les escoles a partir de dilluns. La reducció de les ràtios per classe era una altra de les recomanacions d'Educació, tot i així, entre un 20 i un 25% de centres de Lleida no han pogut aplicar-la, per la qual cosa s'està estudiant la possibilitat de desdoblar aules en aquells casos on sigui possible.

Finalment, Vega destacat que la demarcació de Lleida ha viscut un descens de gairebé 1.300 alumnes de Primària per a aquest curs, tot i que ha registrat un augment de gairebé 500 a secundària.

Personal per ajudar als centres

Paral·lelament, la directora territorial de Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha anunciat que es contractaran 41 persones que dependran dels CAP de referència de cada escola per tal d'ajudar i assessorar els possibles problemes que sorgeixin. Es tracta de personal no clínic, però «sí coneixedor de sistema sanitari per donar ajuda a les respostes que vagin sorgint», perquè, segons Farreny, «hem de tenir clar que hi haurà casos, però cal saber que tenim tots els protocols i procediments per abordar-los».


Comentaris

envia el comentari