Catalunya Diari

La cursa de Sant Silvestre ocasionarà talls de trànsit aquest dilluns a Lleida

Es tracta d'una cursa atlètica popular amb alta participació de corredors
Imatge de la cursa llarga
Imatge de la cursa llarga | LleidaDiari.cat

Aquest proper dilluns dia 31 es farà la Cursa de Sant Silvestre, una cursa atlètica popular amb alta participació de corredors que inclou una cursa curta que sortirà a les 16.10 hores i la Cursa de deu quilòmetres que te prevista la sortida a les 17.00 hores de l’avinguda de Balmes. Amb motiu de la cursa es faran diversos desviaments del trànsit i per tant es recomana als conductors evitar circular pel circuit de la cursa i utilitzar preferentment els ponts de Pardinyes, Universitat i Pont Nou (dels instituts) que no es veuran afectats per la cursa.

 

Itinerari cursa curta

Balmes (Inici), Ricard Vinyes, Av. Prat de la Riba, Av. Pp Viana, Pl. Berenguer IV, Rambla Ferran, Av. Francesc Macià, Pl. Agelet i Garriga, Av. Blondel, Av Catalunya, Rambla d’Aragó, Pl. Cervantes (Arribada). 

 

Itinerari cursa llarga

Balmes (Inici), Ricard Vinyes, Av. Prat de la Riba, Av Pp Viana, Pl. Berenguer IV, Victorià Muñoz, Camí de Picos, Av. Garrigues, Av. Tarradellas, Canalització del Riu (accés per la Passarel·la de l’ Av. Segre), Plaça Blas Infante (sortida de la Canalització), Jaume II, Pont Vell, Av. Blondel, Av. Catalunya, Rambla d’Aragó, Pl. Cervantes (Arribada).

Imatge del mapa de la cursa curta
Imatge del mapa de la cursa curta | LleidaDiari.cat

 

 

Característiques

Cursa atlètica tradicional i molt arrelada a la nostra ciutat amb alta participació de corredors (al voltant de 1200 atletes).

 

  

Desviaments previstos:

1.- Als efectes de preparar el muntatge de sortida de la Cursa està previst desviar el tram Rambla d’Aragó i Balmes (entre la Pl. Ricard Vinyes i Lluis Companys), al voltant de les 15:00 hores. Per motius de seguretat dels corredors i del públic que assisteix a l’arribada, aquest desviament es mantindran fins el final de la cursa (aprox. les 19:00 hores), afectant tan al sentit ascendent com al descendent. També està previst que el corredors realitzin els últims metres de la cursa (entre el carrer Sant Crist i la Pl. Cervantes) protegits amb tanques de separació.

 

2.- A la resta del circuit, es tallarà la circulació de vehicles al pas dels corredors. Aquests talls de circulació seran molt breus i poc rellevants en la part inicial de la cursa i més llargs en la part final de la mateixa. Conseqüència d’això es tallarà la circulació de l’Av de Madrid i Av Blondel entre el Pont Vell i el Pont de la Universitat de les 17:15 a les 18:10 hores aproximadament.

 

3.- Així mateix, la circulació en el Pont Vell, en ambdós sentits, quedarà reduïda a un sol carril. Aquesta circumstància pot alentir la circulació procedent de la Rambla de Ferran en sentit Av. de les Garrigues.

 

4.- Per a garantir la seguretat de la prova esportiva i molèsties innecessàries als conductors, no es permetrà l’estacionament dels vehicles en el sentit ascendent de la Rambla d’Aragó entre les 14 i les 18:30 hores.

 

Recomanacions

Es recomana, si no resulta imprescindible, evitar circular amb el vehicle pel circuit de Cursa entre les 16 i les 18.30 hores. En aquesta franja horària, es recomana evitar creuar el riu pel Pont Vell en sentit Cap Pont. Puntualment també es veurà afectat el Pont de Príncep de Viana, però tant el de Pardinyes, Universitat com Pont Nou (el dels Instituts) son una bona via alternativa a aquest trajecte referit ja que no estan afectats pel pas dels corredors de la Cursa.

 

Els autobusos de les línies que circulen per l’ Av. de Madrid (tram comprés entre el Pont Vell i la Pl. d’Espanya) seran desviats mentre la Cursa estigui transcorrent per aquesta via (aproximadament entre 17:15 i les 18.15 hores). Es recomana als conductors seguir les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, voluntaris de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat per l’Organització desplegats pel circuit amb motiu de la celebració de la Cursa.Comentaris

envia el comentari