Catalunya Diari

Llarena suspèn Puigdemont, Junqueras, Romeva, Sànchez, Rull i Turull

El jutge del Tribunal Suprem finalment ha pres aquesta decisió, després d'uns dies d'incògnita

Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, encarregat d'instruir la causa de l'independentisme, ha dictat la suspensió dels càrrecs públics d'aquells que sostenen l'escó al Parlament de Catalunya, afectant directament Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull, que perdran l'acta d'electes. 

D'aquesta manera, aquells diputats que continuen a la presó no tindran dret a delegar el seu vot, sinó que els partits independentistes es veuran obligats a fer córrer les llistes i substituir els escons dels afectats, per tal de no perdre la majoria. No obstant això, els grups polítics han advertit que aquesta decisió no depèn del Suprem, doncs teòricament és autoritat del Parlament.

Els polítics empresonats perden l'acta de diputat

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Toni Comín i Josep Turull, al Palau de la Generalitat
Oriol Junqueras, Raül Romeva, Toni Comín i Josep Turull, al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Pablo Llarena ha utilitzat l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal per prendre la mesura. El mateix inclou que els processats per rebel·lió, amb interlocutòria ferma i presó provisional, queden «automàticament suspesos» de les funcions públiques mentre duri l'empresonament. 

Com a conseqüència, els representants del Parlament empresonats, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Rull, Josep Turull i Jordi Sànchez perdran l'acta de diputats, de la mateixa manera que Carles Puigdemont, que ha exercit la delegació de vot. En aquests moments, es manté el dubte sobre la situació de Toni Comín.

Via lliure pel judici

Amb la mesura presa pel jutge Pablo Llarena, la instrucció cap al judici avança sense cap contratemps per davant. D'aquesta manera, el magistrat tanca la investigació, podent dictar la interlocutòria de conclusió i elevar el cas a la sala.

Un cop realitzada aquesta operació, podrà donar-se pas a l'inici del judici oral, moment que el paper de Pablo Llarena en aquest procés haurà arribat a la seva fi. A partir de llavors, la conformació d'un tribunal serà el següent pas per poder procedir a jutjar a tots els encausats en aquest procés d'investigació.

Serà a partir de llavors que començaran les vistes per processar tots els representants polítics mencionats anteriorment. Mitjançant la mateixa causa, es podrà determinar la situació particular de cadascun dels investigats, arribant a les conclusions necessàries per determinar les condemnes que hauran de complir.


Comentaris

envia el comentari