Catalunya Diari

Declaració en defensa del dret a decidir de Catalunya sobre el seu futur políticLa Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) vol fer públic el manifest signat a Barcelona amb altres organitzacions sindicals d’arreu de l’Estat el passat dia 10 de setembre, vigília de la Diada.
 
La Central Unitaria de Trajadores y Trabajadoras (CUT), el Colectivo Unitario de Trabajadores (CUT), el Langile Abertzaleen Batzordeak (LAB), el Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), la Corriente Sindical d’Izquierda (CSi), la Confederación Intersindical (CI), el Sindicat de Traballadors de l’Ensenyament de les Illes (STEI-i), la Intersindical Valenciana (IV) i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).
 
Després de la trobada sindical celebrada a la capital catalana, on s’ha pogut analitzar la situació política i social de Catalunya, manifestem que:
1.Catalunya és una nació i que el poble català és el subjecte històric i polític en el qual resideix la plena sobirania i on recau el dret a decidir i, per tant, pot dotar-se de les formes d’organització democràtiques, polítiques i socials que lliurement vulgui escollir.
 
2.La celebració d’un referèndum on el poble català pugui decidir el seu futur polític és un dret i una exigència democràtica i, per tant, els signants donem suport de forma clara i sense fissures a la consulta que es vol celebrar el dia 9 de novembre perquè el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur i constituir un estat independent, si aquesta és la seva voluntat.
 
3.Exigim al govern i a les institucions espanyoles que respectin la voluntat del poble català perquè aquest 9N pugui votar i decidir així el seu futur polític. En cas que la consulta sigui prohibida, i si el poble català decideix utilizar la desobediència civil com a garantia perquè aquesta pugui celebrar-se, ens comprometem a restar al seu costat  per fer-la possible.
 
Jaume Añé, coordinador territorial a Lleida de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i portaveu d’USTEC·STEs (IAC) 


Comentaris

envia el comentari