Catalunya Diari

Aquest dimecres s'acaba el termini perquè Puigdemont i els consellers paguin la fiança de 6,2 milions imposada per Lamela

S'embargaran els seus béns fins a arribar a aquesta xifra si no dipositaven els diners

El president Puigdemont i diversos consellers compareixen des de Brussel·les.
El president Puigdemont i diversos consellers a la roda de premsa que van oferir des de Brussel·les. | CatalunyaDiari.cat

L'Audiència Nacional citava la setmana passada el president Carles Puigdemont i els consellers per al 2 i 3 de novembre. Tot i que finalment no van anar a declarar, la magistrada de l'AN, admetia la querella de la Fiscalia per delictes de rebel·lió, sedició i malversació contra Puigdemont i els altres 13 membres del Govern. 

La magistrada precisava que declararien com a investigats i als efectes de celebrar la compareixença regulada en l'article 505 de la Llei d'enjudiciament criminal, per valorar l'adopció de mesures cautelars de caràcter personal respecte dels querellats.

A més Lamela també va fixar-los una fiança de 6.207.450 euros que havien de dipositar en el termini de tres dies, a partir de la declaració a l'Audiència i sense comptar el cap de setmana, amb l'advertiment que s'embargarien els seus béns fins a arribar a aquesta xifra si no dipositaven la fiança. 

S'acaba el termini

Doncs bé, demà 8 de novembre es compleix el termini màxim per dipositar els diners reclamats per la jutgessa i, en cas de no ser així, es començaran a embargar els béns tant de Puigdemont com dels consellers. Caldrà esperar per saber que passarà amb els polítics catalans que estan a la presó. 

Aquests 6,2 milions d'euros es corresponen amb la quantitat que sumen les tres partides pressupostàries que van ser aprovades per a la celebració del referèndum 1-O i, posteriorment, suspeses pel Constitucional.


Comentaris

envia el comentari