Catalunya Diari

Demanen 4 anys pel conductor begut que va atropellar mortalment dos dones en un pas de vianants a Lleida

Demanen 4 anys pel conductor begut que va atropellar mortalment dos dones en un pas de vianants a Lleida| Text i fotos: ACN

La fiscalia demana quatre anys de presó i sis anys de retirada de carnet pel conductor de 21 anys, G. A. C., que va atropellar mortalment dues dones, de 25 i 51 anys, la matinada del 27 de setembre en un pas de vianants a Lleida, situat al quilòmetre 9,2 de la LL-11.

Segons les conclusions provisionals del ministeri fiscal, el jove circulava a 114,12 quilòmetres per hora, en un tram limitat a 40 ja que està a l'entrada d'una rotonda regulada per semàfor, que estava en el moment dels fets vermell per als vehicles. A més, el conductor, que es troba a la presó de manera provisional per aquests fets, va donar un resultat positiu de 0,56 mg/l en la prova d'alcoholèmia. La fiscalia acusa el jove de dos delictes contra la seguretat vial (per conduir a una velocitat superior a la permesa i per conduir sota els efectes de l'alcohol) i de dos delictes d'homicidi per imprudència greu amb ús de vehicle a motor. En concepte de responsabilitat civil li reclama més de 260.000 euros pels familiars de les víctimes.

L'avís del sinistre es va rebre a les 04.23 hores de diumenge 27 de setembre de 2015 a la rotonda del cementiri de Lleida. Un turisme que circulava en sentit Barcelona va envestir dues dones que van morir a l'acte. Quan el jove va passar a disposició judicial, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs. El jove va declarar que no les va veure. La Fiscalia va recórrer aquesta decisió del jutjat d'Instrucció número 3 de Lleida. Amb l'atestat de la Guàrdia Urbana on es recullen dades de l'accident extretes tant de diverses càmeres de seguretat d'empreses situades als voltants del lloc del sinistre com declaracions de diversos testimonis dels fets, finalment el jutge va enviar el jove a presó de manera provisional, fins que se celebri el judici.

De l'atestat policial s'extreu que les dones van creuar en verd el pas de vianants i que mentre altres cotxes es van aturar per deixar-les passar, el jove conductor no va frenar i se les va endur, desplaçant-les entre 30 i 35 metres del lloc de l'impacte. Segons alguns testimonis, el jove conduïa de manera temerària des de feia estona, fent avançaments bruscos i a una velocitat excessiva. L'endemà de l'accident un centenar de persones ja es va concentrar a les dotze del migdia a la plaça Paeria per fer dos minuts de silenci en senyal de condol i rebuig a l'atropellament mortal. Dissabte d'aquella setmana els manifestants van dipositar flors al punt del sinistre i van repetir la concentració silenciosa a la plaça de la Paeria.

La fiscalia reclama en concepte de responsabilitat civil 262.598,58 euros pels familiars de les víctimes. Concretament, pels familiars de la dona de 51 anys, 183.032,62 euros. De maner desglossada reclama 126.538,73 euros per la seva parella, 10.544,88 euros per a cadascun dels seus progenitors (pare i mare), 10.544,88 euros per la seva filla de 27 anys, 21.089,79 euros per la seva filla de 19 anys i 3.769,46 euros de despeses de sepeli. Pels familiars de la víctima de 25 anys demana 13.420,75 euros per cadascun dels seus progenitors (pare i mare) i 52.724,46 euros per la seva filla de dos anys. A més, demana que l'acusat es faci càrrec de les despeses de tractament mèdic i psicològic d'aquests familiars durant sis mesos.


Comentaris

envia el comentari