Catalunya Diari

Demanen 81 anys de presó per a l'acusat d'apunyalar cinc persones a Lleida

Demanen 81 anys de presó per a l'acusat d'apunyalar cinc persones a Lleida| Text i fotos: ACN

La fiscalia de Lleida demana 81 anys de presó per a l'acusat d'apunyalar cinc persones a Lleida i també per haver calat foc a casa seva de forma voluntària el 22 de setembre del 2014. En concret, sol·licita catorze anys de presó per cadascun dels cinc delictes d'assassinat en grau de temptativa, cinc anys de presó per un delicte de lesions agreujades pel dany psicològic que hauria causat al fill d'una de les víctimes que va presenciar l'agressió a la seva mare, i sis anys més per un delicte d'incendi.

El ministeri públic també demana una indemnització de 213.362,78 euros per a les sis víctimes, la prohibició d'acostar-se a menys de 300 metres a les cinc persones agredides durant un període de deu anys i que se li prohibeixi residir a la ciutat de Lleida també durant deu anys. El noi, originari de Logronyo, en el moment dels fets tenia 21 anys i estava estudiant Medicina a la Universitat de Lleida.

La fiscalia ha tingut en compte en el seu escrit dos agreujants en els cinc casos d'assassinat en grau de temptativa. El primer de reincidència, perquè Alejandro R. V. va ser condemnat el 22 de juny de 2015 per un jutjat de Logronyo a dos anys i dos mesos de presó per haver apunyalat l'any 2012 un home colombià a La Rioja amb una navalla. El segon agreujant és per motius racistes, ja que quatre de les cinc persones agredides a Lleida era d'origen estranger i perquè a la paret del pis on vivia havia fet pintades de simbologia neonazi acompanyades de textos com ara 'Molta gent mereix morir'.

Segons l'escrit del ministeri públic, l'acusat va causar l'incendi llençant benzina per tot el pis i després un paper encès. A més, considera que era conscient que al moment de causar el foc, a les cinc de la tarda, molts veïns podien ser a casa i que el fum i el foc podia pujar per l'edifici i afectar-los, ja que ell vivia al primer.

Després de llençar el paper encès al pis ple de benzina, segons la fiscalia, l'acusat va sortir del pis amb un ganivet i un matxet i va començar a atacar gent pel carrer. La primera víctima va ser un peruà de 26 anys que va rebre dues ganivetades per l'esquena. Després va atacar també per l'esquena una dona d'origen algerià de 40 anys que anava amb el seu fill de 7 anys. El nen va patir estrès posttraumàtic i va necessitar tractament psicològic durant un any. La tercera víctima va ser un home d'origen espanyol que va rebre una ganivetada a l'abdomen i va necessitar cirurgia d'urgència per salvar la vida. El mateix va patir la quarta víctima, un xinès de 35 anys. Finalment, l'acusat va clavar el ganivet a l'esquena d'un home d'origen paquistanès de 60 anys mentre aquest estava assegut en un banc amb un amic. La ganivetada va ser tan profunda que no el va poder treure. Aquesta última víctima va patir una lesió medul·lar, necessita crosses per caminar i pateix dolors a causa de la ferida. Per ell, la fiscalia demana la indemnització més alta; 116.964,80 euros. Per les altres víctimes sol·licita una responsabilitat civil de 6.433,81 euros; 22.998,23; 11.420; 9.780,16 i 45.765,78 respectivament.


Comentaris

envia el comentari