Catalunya Diari

Demanen a Agricultura una reunió davant la disminució de producció de poma i pera pels fongs

El sindicat agrari vol ajuts directes per pal·liar aquesta davallada a les explotacions més afectades de Lleida i Girona

Pla obert d'una filera de pomeres de poma verda el 21 d'agost de 2019
Unió de Pagesos demana a Agricultura una reunió davant la disminució de producció de poma i pera pels fongs | LleidaDiari.cat

Unió de Pagesos (UP) ha demanat al Departament d'Agricultura una reunió urgent per tractar els efectes que comportarà la important disminució de la collita de poma i pera a causa dels danys per malalties de fongs amb l'objectiu de mitigar les possibles pèrdues.

Segons el sindicat, Agricultura ja havia fet una previsió a la baixa de la producció al juliol. Volen una valoració acurada d'aquestes pèrdues per garantir una fiscalitat justa per als fructicultors que tributen en el sistema d'estimació objectiva (mòduls) de l'IRPF. A més demanaran una línia d'ajuts directes per a les explotacions més afectades de Lleida i Girona, ja que Agroseguro no considera aquests danys indemnitzables.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una afectació per fongs del 50% de poma a les comarques de Girona

Unió de Pagesos calcula una afectació per fongs del 50% de poma a les comarques de Girona, i de fins al 20% a la zona de Lleida, com a resultat dels períodes de pluges persistents i de les dificultats per controlar les malalties fúngiques. El sindicat considera que, tot i la utilització dels tractaments, la dificultat en el control del motejat pot ser degut a l'aparició de resistències als fitosanitaris autoritzats, com alerta el Comitè d'Acció de Resistències a Fungicides.


Comentaris

envia el comentari