Catalunya Diari

Demanen un any de presó pel raper lleidatà Pablo Hasél acusat d'agredir un periodista durant una tancada a la UdL

Fiscalia sol·licita també per aquests fets una indemnització de 19.950

Hasél i Ciniko asseguts al banc dels acusats al penal 3 de Lleida
Hasél i Ciniko asseguts al banc dels acusats al penal 3 de Lleida | LleidaDiari.cat

La fiscalia de Lleida demana un any de presó pel raper lleidatà Pau Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasél, per un delicte de lesions. L'acusa d'haver agredit a un periodista de TV3 el 2 de juny de 2016, durant una tancada de joves al despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL) i sol·licita també per aquests fets una indemnització de 19.950 per, segons argumenta, els danys físics i el síndrome posttraumàtic causat a la víctima, que va trigar a curar 372 dies, 45 dels quals impeditius. El ministeri públic també considera Hasél i tres persones més responsables d'un delicte de coaccions per haver insultat el mateix periodista durant els fets i sol·licita que se'ls imposi una multa de 10.800 euros. Segons la fiscalia el van empènyer i li van dir expressions com «com no paris de gravar et rebentaré la càmera», «pallasso» o «basurilla».

Només Hasél té antecedents penals, ja que va ser condemnat per l'Audiència Nacional a dos anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme per cançons de suport a els GRAPO o ETA, entre d'altres. La condemna va ser ratificada pel Tribunal Suprem el març del 2015. Hasél també va ser condemnat per penal 3 de Lleida a una multa de 540 euros per un delicte lleu de falta de respecte a l'autoritat. La sentència, confirmada per l'Audiència de Lleida, considerava provat que va publicar la cançó 'Menti-Ros' a Youtube el 5 de desembre del 2014 «amb ànim de menyscabar la dignitat de l'alcalde».

Ara, la fiscalia l'acusa de lesions i coaccions per uns fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se'ls va llençar líquids. Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL dos redactors de 'TV3' van presentar una denúncia a la policia per agressions, ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per fer-los fora del lloc. Un altre periodista, un fotògraf del diari 'Segre', va rebre una empenta i va caure al damunt d'una taula del despatx del rector. Posteriorment se li va ruixar el clatell amb vinagre. També 'TV3' va denunciar danys a la seva seu a Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després.

 


Comentaris

envia el comentari