Catalunya Diari

Demanen als consumidors que exigeixin poder conèixer l'origen de la carn de xai i cabrit

L'Agència Catalana de Consum, a petició del sindicat, portarà a terme durant tot l'any 2020 una campanya d'inspecció sobre l'etiquetatge

Un carnisser preparant una safata de carn de corder | LleidaDiari.cat

Unió de Pagesos denuncia que molts punts de venda no ofereixen informació als consumidors sobre el país de procedència de la carn de xai i de cabrit, tot i que «és d'obligat compliment per normativa comunitària des del 2015».

Per aquest motiu, el sindicat demana als consumidors que exerceixin el dret d'exigir aquesta informació per poder escollir el producte i la qualitat de la carn respecte a d'altres importades. Unió de Pagesos defensa que el consum de proximitat és «una aposta per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de les zones rurals».

 

Una campanya d'inspecció sobre l'etiquetatge de la carn d'oví, cabrum i boví

En el cas de la carn d'oví i de cabrum, aquest fet cobra una importància especial, tenint en compte la situació de crisi que des de fa uns anys pateix aquest sector, segons remarca l'organització agrària. Unió de Pagesos recorda que l'Agència Catalana de Consum, a petició del sindicat, portarà a terme durant tot l'any 2020 una campanya d'inspecció sobre l'etiquetatge de la carn d'oví, cabrum i boví per «combatre l'alta taxa d'incompliment de la normativa actual per a la identificació d'aquest producte», segons denuncia l'organització agrària.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari