Catalunya Diari

Demanen deu anys de presó per un home i una dona acusats d'obligar a dones a prostituir-se a Lleida

El judici tindrà lloc aquest dimecres a l'Audiència de Lleida

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dimecres, 15 de febrer, un home i una dona acusats d'obligar a dones a prostituir-se a Lleida. La fiscalia sol·licita per a cadascun d'ells una pena de set anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans i tres anys de presó més i una multa de 5.400 euros per un delicte de prostitució coactiva. A més, demana que indemnitzin amb 10.000 euros una de les víctimes, que va denunciar els fets i que va col·laborar amb la policia com a testimoni protegit.

La investigació es va iniciar el 22 de setembre de 2014 quan la Ucrif, la unitat de la policia espanyola contra les xarxes d'immigració i falsificació documental, va localitzar en un local de Terrassa una jove veneçolana en situació irregular. La dona va explicar que el seu home havia mort i havia de mantenir una filla així que a través d'un conegut va contactar amb l'acusada, que li va oferir anar a Lleida a treballar de cambrera, en un local de l'acusat, a canvi d'entre 10 i 30 euros per copa. Ella va acceptar i l'acusada li va gestionar la documentació i el viatge.

L'acusada és una dona de 26 anys, nascuda a Veneçuela i resident a València, i l'altre acusat és propietari de diversos pubs a Lleida on presumptament s'obligava dones procedents de Veneçuela a prostituir-se. Segons la testimoni protegida, quatre dones, inclosa ella, vivien en un pis a Lleida i només sortien per anar als locals a treballar. L'acusat els reclamava, segons la mateixa víctima, 3.000 euros més les despeses de viatge i allotjament que li havien de pagar prostituint-se a canvi de 50 euros per servei i les amenaçava dient que si no complien, mataria els seus familiars a Veneçuela. El ministeri públic sospita que els acusats van tramitar la repatriació de catorze dones com a mínim.


Comentaris

envia el comentari