Catalunya Diari

Demanen que no es dipositi roba usada als contenidors mentre duri l'estat d'alarma

Les botigues de roba de segona mà de l'entitat, que són punt de recollida, estan tancades al públic

La roba de segona mà ajuda a les persones més necessitades | Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Les empreses de reinserció de les Càritas Diocesanes d'Urgell, Solsona i Lleida demanen a la ciutadania que, en la mesura del possible, s'eviti dipositar roba als contenidors específics destinats a la recollida de roba usada, seguint d'aquesta manera les indicacions establertes per les autoritats públiques amb la declaració de l'estat d'alarma.

A la vegada, les empreses Grapats (Càritas Urgell), Cartaes (Caritas Solsona) i Troballes (Càritas Lleida) informen que les botigues de roba de segona mà, que són punt de recollida, estan tancades al públic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Ensenyament anuncia que no hi ha data de retorn a les escoles

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha donat per fet que s'ampliaran els dies de tancament i, per tant, també el tancament d'escoles. En declaracions a TV3, Bargalló no s'ha mostrat partidari d'allargar el curs.

«Haurem d'aprendre a reprogramar, prendre decisions sobre el currículum i estem preparats», ha dit. Pel que fa a la selectivitat, ha indicat que per fer-la al juliol s'ha d'haver acabat el curs de batxillerat al juny. «Si al juliol encara estem així, el drama social i col·lectiu serà tan gran que la selectivitat no seria el més important», ha conclòs.

És evident que aquest confinament augmentarà en dies, diu el conseller

Sobre les targetes moneder per pagar les beques menjador, ha indicat que són 180.000, amb un import total d'uns 6 MEUR. Estan carregades i es repartiran entre dijous i divendres. «Tots sabem que la corba està augmentant i que cada dia tenim més casos. És evident que aquest confinament augmentarà en dies, i com que augmentarà en dies el confinament, augmentarà en dies el tancament de les escoles». Aquest és el raonament que ha fet aquest dijous Bargalló.

Pel que fa a les targetes moneder, que es començaran a repartir entre aquest dijous i divendres, ha indicat que es poden tornar a recarregar. De fet, si arriben amb retard no caduquen, així que la família tindrà tot l'import disponible quan la rebi. El repartiment es farà a través dels consells comarcals i els ajuntaments, via serveis socials. Així ho estableix, ha dit, el decret del govern espanyol.


Comentaris

envia el comentari