Catalunya Diari

Demanen un ple extraordinari per les «irregularitats» als comptes de la Paeria

Els grups del PDeCAT, ERC, Crida i Comú consideren que l'informe «evidència una mala gestió financers i de les concessions municipals»
Regidors de la Paeria
Els representants dels grups del PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida presentant la sol·licitud per a la celebració d'un ple extraordinari de la Paeria | LleidaDiari.cat

Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han presentat aquest divendres una sol·licitud per convocar un ple extraordinari monogràfic sobre l'informe de la Sindicatura de Comptes referit a l'exercici del 2015 de la Paeria, que «ha detectat diverses irregularitats en la gestió econòmica i financera de l'equip de govern», segons aquestes formacions. El ple servirà per debatre l'informe de la Sindicatura, així com les diferents propostes plantejades pels grups que n'han demanat la celebració.

 

La sessió, en cas de no fixar-la l'alcalde Fèlix Larrosa en el termini de quinze dies hàbils, quedarà convocada automàticament pel secretari general. El president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, ha explicat que proposaran que se sotmeti a votació «la revisió d'ofici dels expedients que han estat objecte de fiscalització en l'informe de la Sindicatura», «la regularització de les situacions anòmales detectades», així com «l'elaboració d'un protocol per evitar pràctiques irregulars en futures actuacions de l'ajuntament».

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

  

 

 

Una suposada mala gestió 

Segons Postius, l''informe de la Sindicatura de Comptes «posa en evidència una molt mala gestió de les concessions municipals de l'Ajuntament, així com de la gestió econòmica». El president del grup del PDeCAT considera que, davant les conclusions de l'informe, «la Paeria no pot quedar-se de braços plegats i dir que això és una qüestió de mera interpretació». «Les conclusions són molt greus i posen de manifest que després de quaranta anys de govern, els socialistes han confós el que és de tots amb casa seva», ha afegit.

 

Per la seva banda, el portaveu d'ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, ha dit que «l'informe dona la raó als grups de l'oposició que ja havíem denunciat irregularitats de l'equip de govern en contractacions, concessions i el pagament de factures sense pressupost» i, per això, «cal que doni explicacions de la seva nefasta gestió i, si cal, assumeixi responsabilitats». Baiget ha advertit que «executar despeses sense disposar de crèdit pressupostari és una pràctica irregular, però durant l'any 2015 va ascendir a 3,5 milions d'euros».

 

Altres problemes de la Paeria

El grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida va presentar el passat mes d'abril una denúncia als jutjats davant les presumptes «irregularitats» que va detectar en els comptes de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) que afectarien els exercicis 2014, 2015 i 2016 i que, segons la formació, «podrien ser constitutives de diversos delictes», com ara els de falsedat de document mercantil, societari i de tràfic d'influències.

 

En concret, El PDeCAT va detectar una «alteració dels resultats dels comptes anuals del 2014 en la presentació dels comptes del 2015» al Registre Mercantil i l'aplicació de revaloritzacions d'actius «completament improcedents» als comptes del 2015.

 Comentaris

envia el comentari