Catalunya Diari

Denuncien la falta de mesures de seguretat per evitar contagis entre temporers

El sindicat assegura que el protocol per a la campanya de la fruita no fixa mesures contundents per evitar infectar-se

Pla mitjà on es pot veure una màquina i treballadors recol·lectant peres a Lleida
Pla mitjà on es pot veure una màquina i treballadors recol·lectant peres a Lleida | LleidaDiari.cat

La UGT-FICA va interposar divendres una denúncia contra el Departament d'Agricultura davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social perquè consideren que hi ha manca de mesures de seguretat per evitar contagis per coronavirus entre els treballadors del camp.

El sindicat assegura que el protocol elaborat per la comissió de coordinació de la campanya de la fruita de la delegació del Govern a Lleida no fixa mesures «contundents» per evitar infectar-se. En aquest sentit, remarquen que el document fixa que la distància de seguretat dels temporers sigui d'1,5 metres i la UGT no entén per què les autoritats sanitàries fixin que aquesta distància sigui de 2 metres en tots els espais públics i al camp hagi de ser menys.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La UGT vol denunciar la falta de garanties

La UGT vol denunciar la falta de garanties que consideren que s'està trobant el personal del camp a la demarcació de Lleida com a conseqüència del que qualifiquen com a «contingut insuficient» en el protocol de seguretat per a la campanya de la fruita. Segons el sindicat, l'Administració estaria incomplint el Reial Decret 664/1997, del 12 de maig, sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l'exposició a agents biològics durant el treball.

A banda de la qüestió de la distància de seguretat, la UGT apunta que el document no especifica aspectes com la higienització de les eines de treball, ni detalla l'obligatorietat de l'empresari de realitzar una avaluació de riscos. Així mateix, asseguren que tampoc es detalla quins Equips de Protecció Individual es necessiten, ni tampoc la seva especificació; així com la normativa que ha de complir els habitatges que es posen a disposició dels temporers.

La UGT demana a la Inspecció de Treball que constati les queixes del sindicat i exigeixi un protocol que reculli exhaustivament totes les mesures de seguretat que han d'aplicar les empreses del sector agrari per no posar en risc els seus treballadors.


Comentaris

envia el comentari