Catalunya Diari

Denuncien la intenció d'eliminar línies de P-3 de les escoles de Lleida

La CGT considera que la decisió d'Ensenyament és una forma de «denigrar» l'ensenyament públic

Imatge d'arxiu d'una escola | Cedida

El Departament d'Ensenyament va anunciar fa uns dies que pel pròxim curs escolar 2019-2020 es tancarien un total de deu línies de P-3 de la demarcació de Lleida. Tot i que encara no se saben amb exactitud quins són els centres que viuran aquesta retallada, sí que es va explicar que la principal raó d'aquesta decisió era la baixada de la natalitat.

Les reaccions a aquesta notícia no s'han fet esperar i, en especial, el sindicat educatiu de la CGT ha manifestat el seu malestar per la decisió del Departament. En aquest sentit, des de la CGT consideren que reduir línies de P-3 és un error i que, el que s'hauria de fer, és reduir les ràtios existents actualment a les classes. 

Des de la CGT asseguren que és una manera de «denigrar» l'escola pública

Tanmateix, el sindicat assegura que: «Entenem que aquesta aposta respon a interessos polítics l'objectiu dels quals és degenerar, denigrar i malbaratar l'escola pública per justificar en un futur les injeccions de capital als centres concertats i seguir perpetrant, d'aquesta manera, la privatització de l'ensenyament».

Imatge d'arxiu d'una escola | Cedida

 

Ara caldrà esperar per saber quines escoles de la demarcació de Lleida es veuen afectades per aquesta decisió del Departament d'Ensenyament que, a Ponent, està encapçalat per Carles Vega.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari