Catalunya Diari

Denuncien l'actuació d'un cantant que «incita a la violència masclista» a Lleida

Demanen que la Paeria prengui mesures al respecte

El Grup Feminista de Ponent (Dones de Lleida), el sindicat d'Estudiants dels Països Catalans – secundària Lleida, el sindicat d'Estudiants dels Països Catalans – Universitat Lleida, el Casal Popular de Joves i Arran Lleida van denunciar aquest dilluns l'actuació del cantant Kidd Keo a la sala d'oci nocturn de Lleida, la Nuit Discotheque, el pròxim 15 de gener. Segons aquest col·lectius, les lletres de les cançons d'aquest cantant «inciten a la violència de gènere, són profundament misògines i vexatòries contra les dones i contra les persones del col·lectiu LGTBIQ». Per aquest motiu, demana a la Paeria que prengui mesures al respecte contra aquest local d'oci i tots aquells de la ciutat que fomentin les actuacions d'aquest tipus d'artistes.

Tal com es desprenia del comunicat emès per Dones Lleida, no és el primer cop que la Nuit Discotheque organitza un concert d'aquest tipus. Concretament, el passat 20 de desembre de 2017 va passar el mateix amb el raper Arce i, d'igual forma, es van adreçar a les institucions perquè emprenguessin alguna acció efectiva per evitar promocionar amb el distintiu nits Q (de qualitat) a locals que promocionen la violència de gènere; ja havia passat amb anterioritat a la sala Boite.

El pla de la Paeria contra els comportaments sexistes

En aquest sentit, recorden que l'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa el Pla d'actuació contra els comportaments i actituds sexistes en espais d'oci i festes populars del municipi de Lleida, la missió d'aquest pla d'actuació és oferir una resposta eficaç i efectiva davant els diferents comportaments i actituds sexistes, i busca uns entorns d'oci lliures d'agressions, actituds i comportaments sexistes. Aquest Pla, i el protocol d'atenció, forma part de les accions i treball de Nuits Q de Lleida, i s'especifica que: Nits Q Lleida de l'Ajuntament de Lleida és un programa d'intervenció educativa en espais d'oci nocturn amb l'objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre tots els agents implicats en l'oci nocturn de la ciutat (locals d'oci nocturn, joves, entitats juvenils i culturals, cossos de seguretat, associacions de veïns, famílies i institucions) per tal d'aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per tal de millorar l'oci nocturn a Lleida.

El local d'oci nocturn, La Nuit Discotheque té la distinció de Nits Q de la Paeria, i amb aquesta actuació vulnera, segons expliquen els col·lectius denunciants, el Pla d'actuació contra els comportaments i actituds sexistes de la Paeria, la llei de 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista, l'Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes i la Llei 11 del 2014 LLEI 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, entre altres.

«La violència contra les dones és el símbol més brutal de desigualtat entre homes i dones i suposa un atemptat contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones, per tant és una greu vulneració dels drets humans», afegeixen. A més a més, creuen que «és imprescindible que l'Ajuntament de Lleida i la CAIS transmeti un missatge de tolerància zero a la violència masclista i que vetlli per la supervivència i la integritat de les dones».

Demanen que es retiri la distinció Nits Q al local d'oci

Finalment, sol·liciten que la CAIS emprengui les mesures pertinents per evitar que es torni a donar casos com aquests i s'adreci al local La Nuit i la resta de locals d'oci nocturn per explicar les lleis de protecció de les dones. I fer-ho de manera immediata i contundent i no esperar de nou a què succeeixi un nou cas. D'altra banda, demanen a l'Ajuntament que retiri la distinció de Nits Q a la sala Nuit Discotheque «sense dilacions», ja que és el segon cop i la sala ha estat avisada i es va comprometre a no vulnerar els acords.


Comentaris

envia el comentari