Catalunya Diari

Denuncien la mala qualitat del menjar en la residència d'avis Balàfia 1 i 2

Les treballadores s'han reunit amb el gerent de GSS, Jordi Cortada

Delegades del comitè d'empresa de les residències Balàfia 1 i 2, i les responsables de sector dels sindicats UGT i CCOO van denunciar el passat mes d'octubre per «enèsima vegada», davant del nou gerent de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Jordi Cortada, la situació de precarietat que viuen els avis i les treballadores. Davant la situació, Cortada va decidir reunir-se amb les delegades, tot i que aquestes destaquen que es va presentar sol, fet que titllen d'«estrany, si tenim en compte que tant el director de GSS com la directora de l'àrea social fa temps que són coneixedors de la degradació que pateixen els centres, en gestió i en l'atenció als residents i en la precarietat dels treballadors i treballadores».

Una de les queixes, del personal i també de famílies, és la qualitat i quantitat de menjar que se serveix als residents. «Vam posar fotos damunt la taula: peix amb espines, truites dures o crues... Les cuines de les residències estan externalitzades, ara funcionen amb línia freda (el menjar es cuina dies abans)». Respecte del personal, li van denunciar la precarietat laboral de les treballadores a causa de l'abús de jornades parcials, fet que dóna lloc a salaris de 500 euros o menys. Tanmateix, les treballadores lamenten que la rotació de les auxiliars, en concret, i de la resta de categories «és altíssima», en unes residències de gestió pública sense ànim de lucre. Paral·lelament, dia 13 de novembre es va tornar a organitzar una reunió, en la qual, Cortada va tornar a anar sol. «Entenem que és una manera de contenció de les nostres denúncies», afirmen des del sindicat. La seva resposta de Cortada va ser que el menjar havia millorat i que reconeix el problema de la rotació i la parcialitat en la contractació, però el pla és «a poquet a poquet». Com que Cortada va acudir a la reunió sense les directores o coordinadores responsables directes de la progressiva degradació de la qualitat de les residències, des del sindicat lamenten no tenir cap resposta concreta.

Així doncs, davant aquesta situació «denunciem la manca d'interès per part de la gerència i les direccions corresponents a buscar solucions urgents perquè les residències Lleida Balàfia 1 i Lleida Balàfia 2 recuperin el nivell de qualitat òptim que van tenir a l'inici, i que mereixen tant els residents com les treballadores». Finalment, asseguren que «des de l'any 2011 la gestió de la residència és cada cop pitjor. L'empresa no ho té com una línia important en la seva activitat, de fet som el parent llunyà i pobre».


Comentaris

envia el comentari