Catalunya Diari

Denuncien que la Paeria farà fora de l'alberg una trentena de persones

Critiquen que la nova normalitat d'ERC a la Paeria és tornar a deixar famílies al carrer

Dues de les persones que es quedaran al carrer el 21 de juny de 2020, la Marta i el Yousef (esquerra), amb altres membres de la PAH, amb una pancarta davant la Paeria
La PAH denuncia que l'Ajuntament de Lleida farà fora de l'alberg una trentena de persones quan acabi l'estat d'alarma | LleidaDiari.cat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) denuncia que l'Ajuntament de Lleida farà fora de l'alberg Jericó una trentena de persones vulnerables quan es doni per finalitzat l'estat d'alarma, el 21 de juny. Per reclamar una solució per a elles, una desena de membres de la PAH s'han concentrat aquest dijous al migdia amb pancartes a la plaça de la Paeria.

Critiquen que, encara que l'Ajuntament hagi canviat, l'atenció a aquestes famílies vulnerables no ho ha fet. «La nova normalitat d'ERC a la Paeria és tornar a deixar famílies al carrer», es podia llegir en una de les pancartes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'Ajuntament va allargar la seva estada fins que s'aixequés l'estat d'alarma

Entre els afectats estan el Yousef i la Marta, que van ser desallotjats dels pisos que ocupaven en un bloc del barri de Balàfia de Lleida el 14 de novembre de 2019. Llavors els van traslladar a l'alberg, on s'hi havien d'estar fins al març. Amb el coronavirus, però, l'Ajuntament va allargar la seva estada fins que s'aixequés l'estat d'alarma.

La Marta, d'origen colombià, fa dos anys que viu a Lleida de manera irregular i lamenta que des de Serveis Socials no li donen cap alternativa. Li costa aguantar les llàgrimes quan explica que es quedarà al carrer. «No tinc res. Hauré de començar de zero», diu.


Comentaris

envia el comentari