Catalunya Diari

Denuncien la precària situació de les treballadores de les botigues Caprabo de Lleida

Expliquen que han hagut de redoblar esforços per la falta de personal i l'augment de treball

Imatge d'una pintada de les treballadores a una botiga del Caprabo
Les treballadores de Caprabo denuncien la seva precària situació | LleidaDiari.cat

Treballadores del supermercat Caprabo de LleidaMollerussa, Tàrrega i les Borges Blanques no podem més i han decidit unir-se per a denunciar la seva «brutal explotació». Segons han manifestat a través d'un comunicat, fa temps que pateixen uns sous de «misèria», però arran de la Covid-19 la situació d'aquestes treballadores ha empitjorat.

En aquest sentit, expliquen que han hagut de redoblar esforços per la falta de personal i l'augment de treball. A més a més, lamenten que durant més de dues setmanes hi han hagut de treballar sense equips de protecció individual i que, per tant, s'ha posat en risc la salut i la seguretat de les treballadores.

 

Les hores extra només es paguen al 50% que una ordinària

«Després d'aquest sacrifici, l'empresa ha augmentat els seus beneficis considerablement, fet que només s'ha vist reflectit en les butxaques d'aquests explotadors sense escrúpols», afirmen. Tanmateix, critiquen el paper que han tingut els sindicats, ja que asseguren que han signat un conveni que «condemna encara més a la misèria i precarietat».

De fet, posen com a exemple que les hores extra només es paguen al 50% que una ordinària. Davant tota aquesta situació, anuncien que l'única solució és «unir-se i organitzar-se al marge dels sindicats venuts per a conquerir millores reals». Finalment, conclouen dient que: «Ells sense nosaltres no són res i nosaltres, sense ells, ho som tot. Només lluitant tenim futur».


Comentaris

envia el comentari