Catalunya Diari

Denuncien que l'empresa concessionària de la discoteca de Gardeny deu a la Paeria 934.489 euros

Segons les dades facilitades pel Director General, la UTE Ágora del Este no ha pagat els cànons anuals corresponents al 2015, 2016 i 2017

La Crida per Lleida denuncia que l'empresa Ágora del Este, concessionària de la discoteca Hill de Gardeny, té un deute de 934.489 euros pel cànon de concessió del terreny públic amb l'Ajuntament de Lleida. A mitjans de desembre de 2017, la formació havia demanat a la Comissió de Recursos de la Paeria l'estat del pagament dels cànons anuals i aquest dimecres va rebre la resposta del Director de Serveis i Coordinació General, Josep Farrero.

Segons les dades facilitades pel Director General, la UTE Ágora del Este no ha pagat els cànons anuals corresponents al 2015, 2016 i 2017 (de 294.000 euros cadascú): en total, 882.000 euros que no han revertit a la ciutat per l'explotació del terreny i les instal·lacions públiques de Gardeny. D'aquest deute, l'empresa concessionària ja ha abonat l'import de 101.859 euros, mentre que resta per pagar la quantitat de 780.140 euros dels cànons anuals a més del recàrrec de constrenyiment i d'interessos (154.349 euros).

  

  

Davant d'aquesta situació d'«absoluta negligència de la Paeria en el control de les concessions públiques», la Crida registrarà una proposta de resolució perquè es reforcin els mecanismes de fiscalització i control de les empreses que es beneficien de les concessions municipals. La Crida ja havia denunciat al llarg de 2015 i 2016 que el River Café (antiga empresa concessionària del xalet dels Camps Elisis) no complia amb els horaris d'obertura establerts al plec de condicions del concurs, que havien de servir per «dinamitzar el parc dels camps Elisis».

La Paeria no va emprendre accions legals per incompliment contractual al considerar-les «ineficaces», ja que la concessió s'extingia el novembre de 2016. No obstant això, la candidatura d'esquerres va demanar que es cobrés l'extinció de la concessió tenint en compte aquest incompliment contractual, sense resposta encara. La Crida ha reclamat a la Comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública (GAIP) l'expedient de la concessió del River Café.


Comentaris

envia el comentari