Catalunya Diari

Denuncien temperatures de fins a 30 graus a la comissaria dels Mossos a Lleida

Des de fa tres dies les instal·lacions es troben sense sistema de climatització

El sindicat policial SAP-FEPOL vol denunciar que des de fa tres dies la comissaria de Lleida es troba sense sistema de climatització, suportant unes temperatures que arriben als 30 graus en totes les seves dependències (incloses les destinades a l'atenció ciutadana). Malauradament, expliquen, no és un cas aïllat. En aquest sentit, afirmen que el sindicat ha denunciat en incomptables ocasions a successives reunions regionals amb els caps del territori que les instal·lacions d'aquesta comissaria «estan obsoletes i necessiten una actualització urgent». Cal tenir en compte que, d'ençà que es va inaugurar la comissaria, l'any 1999, «mai han funcionat correctament, però, amb el pas dels anys, el problema s'ha agreujat a causa de la manca de manteniment i el deteriorament progressiu de les instal·lacions. Aquesta situació no és digna d'una policia europea del segle XXI», lamenten.

Tanmateix, segueixen explicant que a l'hivern, els companys passen fred, i a l'estiu, la calor «es torna insuportable». «És important remarcar que el primer afectat per aquest problema és el ciutadà que s'adreça a les dependències i ha de suportar les altes temperatures. L'administració permetria aquesta deixadesa a altres centres públics, com ara escoles o hospitals? Esperem que no! No oblidem que és una comissaria regional on treballen un centenar de persones», diuen des del sindicat. Així doncs denuncien que l'administració «menyspreï» el benestar i la salut dels seus treballadors, i a més, incompleix el Real Decret pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut als llocs de treball, que assenyala que la temperatura, en cap cas, pot superar els 27 graus.

«En aquest sentit, l'administració no hauria de donar exemple?», pregunten. Finalment, adverteixen que si l'administració no dóna una resposta immediata al problema, demanaran una inspecció de treball i el tancament de la comissaria, tal com s'ha fet en altres llocs de treball com Mollet o Mataró. «La nostra organització no permetrà que es continuï jugant amb la salut dels seus companys i companyes», conclouen.

També aquest mes de juliol, el sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra, amb representació al Consell de la Policia, va denunciar davant de la Inspecció de Treball les temperatures anormalment altes que es donen als vestidors d'algunes comissaries. Així, per exemple, han registrat temperatures properes als 30 graus a les dependències de Vilanova i la Geltrú i Sitges, al Garraf, i Viladecans i Sant Boi de Llobregat.


Comentaris

envia el comentari