Catalunya Diari

Denuncien un supermercat Dia de Lleida per vendre bosses de mig de quilo de nectarines a 35 cèntims

Els productors agrícoles es plantegen denunciar a les autoritats de consum

 
Unió de Pagesos ha presentat una denúncia contra Dia pel baix preu de les nectarines. | LleidaDiari.cat

L'associació Afrucat ha denunciat aquest dijous que un supermercat Dia de Lleida té a la venda bosses de mig de quilo de nectarines a 35 cèntims d'euro. La indignació entre els productors agrícoles no s'ha fet esperar. Una de les raons que planteja Afrucat i que podria explicar el reduït preu de la bossa de fruita és que es tracti d'una venda a pèrdues. En aquest sentit, responsables de l'entitat han assegurat que aquesta pràctica està prohibida i que no té res a veure amb la seva oferta. Manel Simon, director d'Afrucat, afegeix per la seva part que els costos de producció en camp oscil·len entre 30 i 40 cèntims d'euro el quilo i que, per tant, «algú està perdent molts diners».

Unió de Pagesos ha presentat aquest divendres per aquest motiu un escrit de denúncia davant el Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial contra l’empresa Dia perquè investigui si vulnera la Llei d’ordenació del comerç minorista la venda al detall, en un establiment amb seu a Lleida, de préssecs i nectarines a 0,70 euros el quilo. Segons dades del Ministeri d’Economia, el preu mínim de venda al públic d’aquests productes a la demarcació de Barcelona -de referència a Catalunya- del 8 al 14 de maig ha estat de 2,80 euros el quilo. El mateix ministeri recull que el preu de préssecs i nectarines durant la mateixa setmana oscil·la entre els 2,01 i 3,57 euros el quilo en la Informació de preus de cessió majorista de productes alimentaris peribles.

El sindicat remarca també que l’empresa Dia podria estar vulnerant la Llei de la cadena alimentària, la qual l’obliga a l’existència de contracte amb els proveïdors, on cal que consti el preu, cosa que aclariria si aquests preus extraordinàriament baixos són efectivament una venda a pèrdues. El sindicat demana que en cas que Dia no disposi de contractes amb els proveïdors l’organisme depenent de la Direcció de Comerç informi al Departament d’Agricultura perquè aquest porti el cas a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris.


Comentaris

envia el comentari