Catalunya Diari

Desarticulada una banda per falsificar targetes bancàries i permisos de residència

Desarticulada una banda per falsificar targetes bancàries i permisos de residència| Redacció - Fotografia: Policia Nacional

 Segons ha informat la policia, hi ha altres tres imputats; els detinguts han estat arrestats a Alacant, València, Toledo, Guadalajara, Tarragona i Pamplona.
 
El grup, format per ciutadans nigerians, comprava amb les targetes falsificades en comerços de Tarragona, Lleida i Osca, sobretot, i els seus membres es comunicaven a través de correu electrònic i serveis de missatgeria instantània.
 
Les investigacions es van iniciar quan els agents van tenir coneixement de l'existència, a la província de Tarragona, d'una organització que podria estar falsificant targetes bancàries i permisos de residència espanyols. L'activitat principal del grup consistia en la clonació de targetes bancàries amb les quals compraven fins a esgotar el saldo o fins que eren anul·lades pel propietari legítim una vegada descoberta l'estafa. A més, utilitzaven les dades de les esmentades targetes per fer també compres en línia per tot Europa.
 
Els agents van comprovar que aquesta organització s'estructurava en tres nivells: el més baix estava compost pels membres que realitzaven les compres en diferents comerços i que rebien les mercaderies adquirides a través a Internet, un nivell intermedi que realitzaven les comandes en línia i el nivell superior en què es trobaven els qui controlaven les operacions o aquells que proveïen les dades de les targetes que possibilitaven la clonació.
 
Alguns dels investigats eren titulars de comptes bancaris on ingressaven els beneficis obtinguts per la venda de les dades de les targetes --obtinguts il·legalment-- i pels guanys que aconseguien a través de la venda dels productes adquirits de manera fraudulenta amb aquestes targetes.
 
L'operació ha estat feta per la UCRIF Central, adscrita a la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, i les UCRIF de Tarragona, Toledo, Guadalajara, Alacant, València i Pamplona.


Comentaris

envia el comentari