Catalunya Diari

Desarticulada una organització dedicada al tràfic d’éssers humans, falsedat documental i estafa

Desarticulada una organització dedicada al tràfic d’éssers humans, falsedat documental i estafa| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Aquesta organització disposava d’una sèrie d’empreses falses que utilitzaven per proveir les documentacions falses dels immigrants i gestionar les altes laborals a la Seguretat Socials sense pagar les quotes. La detenció ha finalitzat amb la detenció ce 54 persones.
 
Aquesta investigació policial es va iniciar el passat mes d’octubre del 2011 després d’assabentar-se que una persona resident a Lleida podia estar realitzant activitats de tràfic de persones. Com a primer resultat de l’operació es va aconseguir interceptar una furgoneta al Val d’Aran on viatjaven diversos estrangers que estaven sent traslladats irregularment des de Gran Bretanya, via França, fins al nostra país. En aquesta actuació es van detenir 9 persones de Pakistan, Índia i Nepal, un dels quals, el conductor de la furgoneta, podria ser el responsable de l’organització criminal desarticulada.
 
Continuant amb les investigacions, durant el mes de març de 2012, els agents van registrar vuit domicilis ubicats a Lleida ciutat, Penelles, Tornabous i Balaguer i a les oficines d’una empresa. En aquest dispositiu es van detenir 14 persones més en situació irregular a España.
 
Finalment, al gener de 2013, es va localitzar a Lleida uns altres 21 immigrants irregulars. Així mateix, es va poder determinar amb exactitud la ruta que utilitzava aquesta organització per traficar amb éssers humans. L’itinerari s’iniciava al Regne Unit i després de passar per França, introduïen als immigrants irregular a Espanya. El trasllat es feia amb vehicles convenientment adaptats per ocultar persones.Comentaris

envia el comentari