Descobrir el cel nocturn de Lleida, aquest divendres al Museu del Clima

Museu del Clima de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L’Ajuntament de Lleida proposa aquest divendres una nova activitat científica al Museu del Clima i la Ciència de Lleida sota el nom 'Astronomia: el cel nocturn de Lleida. En aquest taller, a càrrec de Manuel de Sanz, de la Fundació Tekhnikós, els participants descobriran en detall com és la superfície de la Lluna i a reconèixer i interpretar alguns dels elements astronòmics habitualment visibles des de la ciutat. La iniciativa s’emmarca en el projecte global del Museu del Clima i la Ciència que, lluny d’un museu convencional, vol oferir activitats familiars i científiques pràctiques als ciutadans que puguin aplicar al seu dia a dia, on s’expliquin els conceptes científics basats amb la seva aplicació pràctica. Aquesta activitat, que es durà a terme de 22.00 a 24.00 hores, és gratuïta però cal inscripció prèvia i les places són limitades.

 

Les properes activitats són:

Activitats familiars:

Dijous 3 d’agost, de 19.00 a 21.00 hores. Adaptacions de les plantes al clima de secà: les plantes aromàtiques.

Dijous 17 d’agost, de 19.00 a 21.00 hores. Taller de jardineria: les plantes i l’aigua.

Dijous 31 d’agost, de 19.00 a 21.00 hores. Joc: adaptacions de la fauna al clima.

Activitats científiques:

Diumenge 13 d’agost, de 10.30 a 13.00 hores. Maqueta d’un parc temàtic d’energies renovables

Dissabte 26 d’agost, d’11.00 a 13.00 hores. El vehicle elèctric.

Divendres 1 de setembre, de 20.30 a 22 h Cinema a la fresca: 'El Mañana'

Divendres 15 de setembre, a les 19.00 hores. Presentació del llibre 'Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient', de Joandomènec Ros (Pagès Editors)

Sala Oró

Dimecres, de 19.00 a 21.00 hores – Diumenges, de 10.00 a 13.00 hores. Visites guiades gratuïtes

 

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat a la difusió científica i on tenen un pes especial les activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d'un nou espai públic de cinc hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix a la societat un espai per a la divulgació científica i el coneixement del clima i el medi ambient, alhora, custodi el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.