Catalunya Diari

Desmantellen a Lleida una trama que hauria defraudat 750.000 euros a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació

Desmantellen a Lleida una trama que hauria defraudat 750.000 euros a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació| Redacció - Fotografia: Policia Nacional

 Durant dos anys, l'empresa va donar d'alta a la Seguretat Social i el Servei Públic d'Ocupació fins a 126 treballadors que no havien treballat o ho havien fet per un temps molt inferior al declarat, per la qual cosa s'han detingut a 25 persones. El frau permetia als beneficiaris obtenir prestacions o subsidis d'atur i regularitzar la seva situació administrativa a Espanya. L'operació policial continua oberta pendent de la localització del màxim responsable i d'altres implicats. 
 
Les pertinents gestions policials, realitzades després de la detecció efectuada per la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Lleida, van permetre aclarir que efectivament es tractava d'una empresa que entre els anys 2008 a 2010 haurien donat d'alta a 126 treballadors, generant un deute amb la seguretat Social superior a 300.000 euros. A la mercantil en qüestió no li constava cap tipus d'activitat amb tercers ni possibles moviments de capital que justifiquessin suficientment una activitat comercial habitual. La immensa majoria dels contractats fraudulentament no havien treballat mai o ho havien fet en períodes molt inferiors als declarats davant les autoritats. 
 
A conseqüència de les cotitzacions fraudulentes, els interessats van generar el dret a percebre prestacions per atur del Servei Públic d'Ocupació, i si escau posteriors subsidis, que ascendeixen a 450.000 euros. En total, s'han detingut 25 persones, totes de nacionalitat marroquina, a qui se'ls imputen presumptes delictes de falsedat documental i estafa. 
 
L'operació continua oberta, pendent de localitzar i detenir l'administrador únic de l'empresa, en parador desconegut, i altres implicats. Les investigacions han estat realitzades per funcionaris adscrits a la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Lleida.


Comentaris

envia el comentari