Catalunya Diari

Desmunten la carpa de Fira de Lleida perquè els usuaris dels pavellons poguessin complir el confinament

Una trentena de persones, de mitjana, n'ha fet ús aquests dies i un centenar hi ha acudit diàriament per dinar

Imatge dels treballs de desmuntatge de la carpa instal·lada al recinte exterior de Fira de Lleida
Desmunten la carpa instal·lada a Fira de Lleida perquè els usuaris dels pavellons poguessin complir el confinament | LleidaDiari.cat

La carpa que s'havia instal·lat al recinte de Fira de Lleida per facilitar que els temporers i persones sense sostre que pernocten als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida hi poguessin romandre durant el dia i complir així el confinament que s'havia decretat a la capital del Segrià s'ha desmuntat aquest mateix dilluns.

La Paeria va habilitar la carpa, cedida per la Diputació de Lleida, el 14 de juliol per tal que els usuaris dels pavellons poguessin disposar d'un espai cobert i amb serveis durant el dia. Una trentena de persones hi ha dinat diàriament, i durant el dia n'ha fet ús unes 30 persones, de mitjana. La darrera setmana, unes 200 persones han dormit cada dia als pavellons de Fira de Lleida, un centenar dels quals treballen actualment.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Paeria va ampliar l'atenció a les persones temporeres amb un nou àpat

Personal de la Diputació de Lleida ha desmuntat aquest dilluns la carpa cedida a la Paeria que estava instal·lada al recinte de Fira de Lleida perquè les persones usuàries dels pavellons hi poguessin romandre durant el dia. La carpa es va instal·lar el 14 de juliol, després que el Procicat decretés el confinament de Lleida i de sis municipis del Baix Segre, tot i que finalment va acabar entrant en vigor el 15 de juliol. Així mateix, la Paeria va ampliar l'atenció a les persones temporeres amb un nou àpat, el dinar, que s'oferia a la carpa, que estava equipada amb taules i cadires.

Un cop es va aixecar el confinament d'aquestes set localitats del Segrià, el 30 de juliol, la Paeria ha decidit desmuntar la carpa. Durant la darrera setmana, un centenar de persones, de mitjana, hi ha dinat, amb menjars típics dels països d'origen, i una trentena han fet us diàriament de la carpa, segons fonts municipals. L'Ajuntament de Lleida i les entitats amb què presta el servei d'atenció a persones temporeres -Creu Roja, Sant Joan de Déu, Arrels, Cáritas i FOCCS- van organitzar activitats lúdiques per a les persones usuàries, per amenitzar les jornades del confinament.

La Paeria manté els lavabos portàtils i la font d'aigua a l'exterior dels pavellons

Malgrat la retirada de la carpa, la Paeria manté els lavabos portàtils i la font d'aigua a l'exterior dels pavellons. La resta dels serveis d'atenció als temporers continuen amb la modalitat inicial amb els serveis que es presenten a l'interior dels pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida com són els d'allotjament, sopar, bugaderia, dutxes i consigna. En l'última setmana han pernoctat, de mitjana, unes 200 persones temporeres i sense sostre als pavellons firals, prop d'un centenar de les quals actualment treballen, segons han indicat des de la Paeria de Lleida.


Comentaris

envia el comentari