Catalunya Diari

El desplegament de Mossos pel 21-D a Lleida serà «just i necessari»

El Govern no té constància d'un increment de forces de seguretat de l'estat espanyol

El desplegament de Mossos d'Esquadra que hi haurà a Lleida el divendres 21 de desembre serà el «just i necessari'' per garantir els drets i la seguretat de la gent. Així ho ha assenyalat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que també ha fet una crida «seny» en totes les mobilitzacions que es puguin portar a terme. En aquest sentit, Farré també ha dit que no hi ha constància d'un increment dels efectius dels cossos de seguretat de l'estat al territori lleidatà i ha afegit que aquest, si es dóna, serà a Barcelona, que és on té lloc la reunió del Consell de ministres. Farré espera que la jornada transcorri a Lleida amb «normalitat i la seguretat garantida pels mossos».

 

Segons el delegat del Govern, a Lleida els mossos ja tenen una anàlisi feta sobre com actuar el proper 21-D «coneixen la situació del territori». És per això que «tindran el desplegament estrictament necessari per garantir la llibertat d'expressió i de tothom i la seguretat de tots», ha afegit Farré. En aquest sentit, ha reconegut que «no es pot dir mai que tot està controlat» perquè sempre hi ha situacions que es poden «sortir de la normalitat». Ara com ara, per divendres a Lleida hi ha convocades protestes a les 11.00 hores del matí davant dels llocs de treball i també a les 19.00 hores de la tarda al davant de la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià.

 

Una trobada amb la premsa sense esmorzar per solidaritat amb la vaga de fam

Així mateix, també es preveu que hi puguin haver accions puntuals dels CDR en diferents punts de la demarcació. El delegat del Govern a Lleida ha fet aquestes declaracions en el marc de la tradicional trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació que enguany no ha comptat amb esmorzar per solidaritat amb els presos independentistes que estan en vaga de fam. Per la seva banda, durant l'esmorzar que va organitzar la Diputació de Lleida aquest dimarts sí que hi va haver menjar, tot i que no brindis en solidaritat, també, amb els presos independentistes en vaga de fam.

Pla obert on es poden veure els representants de diferents mitjans de comunicació a Lleida
Pla obert on es poden veure els representants de diferents mitjans de comunicació a Lleida | LleidaDiari.catComentaris

envia el comentari