Despleguen un llaç groc gegant al costat dels jutjats de Lleida per recordar els presos i demanar la seva llibertat

Advocacia per la Democràcia està preparant un escrit de querella genèric per aconseguir esbrinar qui són els responsables directes de la violència policial de l'1-O a Lleida
El llaç groc gegant penjant al costat dels jutjats de Lleida amb diverses persones concentrades i una pancarta contra el 155
El llaç groc gegant penjant al costat dels jutjats de Lleida amb diverses persones concentrades i una pancarta contra el 155 | LleidaDiari.cat

Unes 200 persones entre advocats, funcionaris, representants polítics i societat civil ha participat aquest divendres al migdia en un acte de record als «presos polítics» on s'ha desplegat un llaç groc gegant al costat dels jutjats de Lleida.

 

L'acte ha estat convocat per Advocacia per la Democràcia que aplega advocats lleidatans que consideren oportú manifestar-se en contra de decisions com les de mantenir a presó els Jordis, Oriol Junqueras i Joaquim Forn així com rebutjar les diverses resolucions que emet el Tribunal Constitucional per frenar la investidura del president de la Generalitat.

 

El vicepresident primer de l'entitat, David Gil, ha explicat que estan preparant un escrit de querella «genèric» per aconseguir esbrinar qui van ser exactament els responsables directes o càrrecs intermedis que es van encarregar de l'operatiu de l'1-O a Lleida i comarques per tal de poder-los exigir responsabilitats «per tota la violència que van desplegar».

  

 

 

L'acte s'ha dut a terme a dos quarts de dotze del migdia a l'esplanada del Canyeret, davant els jutjats de Lleida i s'ha desplegat un llaç groc gegant des de la torre de l'ascensor que condueix a la Seu Vella. A banda de l'entitat convocant, la concentració ha comptat amb la participació de funcionaris de diferents serveis territorials de la Generalitat a Lleida, que han desplegat una pancarta en contra de l'aplicació del 155. Així mateix, també s'han deixat veure diputats electes de Junts per Catalunya com Josep Maria Forné i Montse Macià, i regidors de la Paeria dels grups municipals d'ERC i la CUP, entre d'altres.

 

Des d'Advocacia per la Democràcia s'ha decidit convocar aquesta acció de protesta per «recordar als presos polítics i a les seves famílies» així com «per dir-los que no els hem oblidat i seguim lluitant per ells i la seva llibertat. David Gil ha afegit que els juristes que s'apleguen a l'associació creuen oportú que després de les resolucions del TC cal sortir a manifestar-se, ja que «no tenen ni cap ni peus i responen més a motius polítics que jurídics». També han volgut posar de manifest que tot i la investidura fallida de dimarts passat, els advocats lleidatans tenen «plena confiança» en què es formarà Govern i que aquest «vetllarà per les infraestructures necessàries per desenvolupar posteriorment el model d'estat que volem».

La concentració d'Advocacia per la Democràcia a Lleida amb el llaç groc gegant al costat dels jujtats
La concentració d'Advocacia per la Democràcia a Lleida amb el llaç groc gegant al costat dels jujtats | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari