Catalunya Diari

Desviaments de trànsit aquest diumenge a Lleida amb motiu de la Cursa Balàfia-Aremi

La prova compta amb dos recorreguts: de 10 i 5 quilòmetres
Plànol dels dos recorreguts de la Cursa Balàfia-Aremi 2017. | LleidaDiari.cat

Lleida celebra aquest diumenge, a partir de les 09.30 hores la cursa atlètica Balàfia-Aremi, una competició que tindrà dos recorreguts, de 10 i 5 quilòmetres, i en la que s'espera una notable participació d'atletes. El recorregut transcorre íntegrament pel barri de Balàfia, amb sortida al carrer Penedès i arribada al carrer Terrassa, davant la seu de l'Associació de Veïns del Barri. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana de Lleida ha dissenyat una sèrie de desviaments i recomanacions per ajudar al bon funcionament de la prova.

Els itineraris de les diferents competicions són:
- Cursa de 5 quilòmetres: Penedès (SORTIDA), Plaça de França, avinguda de Pinyana, Valls d’Andorra, Castelló Aleu, avinguda Marimunt, Garraf, avinguda Alcalde Porqueres, Plaça Europa, Segon Passeig de Ronda, avinguda Sant Ruf, avinguda Prat de la Riba, Corregidor Escofet, avinguda Alcalde Recasens, Baró Maials, Vic, Plaça. Països Catalans, avinguda Balàfia, Baró Maials, Enric Pubill, Penedès i carrer Terrassa (ARRIBADA).

- Cursa de 10 quilòmetres: Dos voltes al recorregut anterior, amb l'única modificació respecte de la primera volta en què els corredors, des del carrer Penedès arribaran a la Plaça Europa a través del carrer Corts Catalanes i Vallés.

 

Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut de la cursa hi ha previstos els següents desviaments:
1. Sobre les 08.00 hores es procedirà al tall de trànsit del carrer Penedès (tram entre el carrer Sabadell i el carrer La Garrotxa), així com el carrer Terrassa (tram entre Baró de Maials i Penedès). Ambdós desviaments es mantindran fins que hagin finalitzat tant la cursa com les tasques de desmuntatge de la infraestructura d’arribada (aproximadament les 13.00 hores).

2. Com a criteri general, a partir del moment de la sortida dels corredors, es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva en el circuit moments abans que el cap de cursa s’aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com el final de crusa l’hagi superat.

3. El trànsit procedent de Corbins per la C-12 que accedeixi a la ciutat per l’avinguda de Prat de la Riba serà desviat a l’alçada de Corregidor Escofet en direcció a Comtes d’Urgell, carrer pel qual han de poder entrar a la ciutat sense dificultats.

4. El trànsit procedent de Torreserona i Secà de Sant Pere que accedeixi a Lleida per Alcalde Recasens, serà desviat pel carrer Enric Arderiu i Alcalde Montaña per a que entri a la ciutat per avinguda Prat de la Riba. Un cop incorporats a aquesta avinguda també entrarà a la ciutat per Comtes d’Urgell.

5. Des del barri del Secà de Sant Pere es podrà sortir directament a l’avinguda Alcalde Porqueres (N-230) a través de l’avinguda Torrevicens, Plaça Països Catalans i avinguda Balàfia. Aquesta ruta no es podrà utilitzar en sentit contrari, ja que forma part del recorregut de la cursa, fins que aquesta hagi finalitzat.

6. Durant el transcurs de la cursa, i als efectes de compatibilitzar el pas dels atletes amb la resta del trànsit, es reduirà en un carril la circulació per les Places de França i Europa respectivament. No es preveuen retencions significatives com a conseqüència d’aquest estretament de calçada.
7. Els carrers Baró de Maials i Corregidor Escofet, trams compresos entre Prat de la Riba i l’avinguda Balàfia, seran tallats al trànsit entre les 09.30 i les 11.00 hores aproximadament.

Les recomanacions de la Guàrdia Urbana són:
- Evitar circular pel circuit de cursa amb el vehicle entre les 09.30 i les 11.00 hores.

- Les línies de bus compreses en el recorregut de la cursa es poden veure afectades puntualment.

- Seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, voluntaris de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat, en els punts de tall, els quals us informaran de la ruta recomanada a seguir.

- Per les peculiaritats del recorregut i l’horari de la cursa no es preveuen afectacions significatives en el trànsit de les vies principals de la ciutat.Comentaris

envia el comentari