Catalunya Diari

Detenen a Lleida un home per enaltiment del terrorisme

Detenen a Lleida un home per enaltiment del terrorisme| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Miguel Ángel Blanco va ser segrestat el 10 de juliol de 1997 i va ser executat dos dies després amb dos trets al clatell. L'assassinat es va materialitzar finalitzat el termini de 48 hores donat per la banda terrorista al Govern espanyol per tal que apropés els presos d'ETA al País Basc. L'any 2006 es va jutjar els autors de l'acció terrorista, Francisco Javier García Gaztelu alies Txapote i Irantzu Gallastegui alies Amaia. Els etarres van ser condemnats pel segrest i assassinat del regidor del Partit Popular a 50 anys de presó.
 
L'autor de l’enaltiment, fet sota l’empara d’un pseudònim, va utilitzar les xarxes socials a internet per difondre diversos missatges on lloava l’activitat d'ETA i vexava i humiliava a Miguel Ángel Blanco com a víctima d’un atemptat terrorista.
 
Durant l’entrada i escorcoll al domicili del detingut, autoritzat pel Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional en funcions de guàrdia, es va poder localitzar documentació, material informàtic i diversos indicis que els investigadors analitzaran els propers dies. M.F.D va ser traslladat a Madrid el divendres 12 d’octubre per passar a disposició del jutjat de guàrdia de l'Audiencia Nacional. El jutge, un cop ha pres declaració al detingut, ha dictat presó provisional sota fiança de 500 euros.


Comentaris

envia el comentari