Catalunya Diari

Detenen tres lleidatans acusats de formar part d'una banda dedicada al cultiu i venda de marihuana

Detenen tres lleidatans acusats de formar part d'una banda dedicada al cultiu i venda de marihuana| ACN - Fotografia: Guàrdia Civil (Arxiu)

 

La Guàrdia Civil ha detingut tres lleidatans de 45, 52 i 57 acusats de formar part d'una banda dedicada al cultiu i venda de marihuana que actuava a les demarcacions de Lleida i Osca. Hi ha tres arrestats més pels mateixos fets: dos homes de 48 i 63 anys i una dona de 23, tots veïns del Baix Cinca. 

La banda tenia la plantació en una nau abandonada a la comarca del Baix Cinca (Osca), on s'hi van trobar més de 3.000 plantes de marihuana en floració i amb una gran quantitat de cabdells. A l'immoble s'havien habilitat dues plantes amb il·luminació, climatització i reg específic per afavorir el creixement de la droga. També s'havien empalmat il·legalment a la xarxa elèctrica i es calcula que defraudaven uns 320 euros diaris, en total 142.000 euros.
 
Amb la detenció d'aquestes sis persones el 13 de desembre la Guàrdia Civil donà per tancada l'operació TAKAMA, iniciada al mes de setembre. Dos dels arrestats han ingressat a presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat d'instrucció número 2 de Fraga.
 
En concret, a la nau s'hi van trobar 3.036 plantes que pesaven 707 quilos. A més, també s'hi va localitzar una zona d'assecatge amb 15 quilos de cabdells a punt per vendre. Els agents també van confiscar 147 làmpades i transformadors, 69 ventiladors, 12 extractors, 12 aires condicionats, 6 bombes de fred-calor, 5 bombes d'aigua, 2 balances de precisió i diverses eines per al cultiu i manipulació de la marihuana, a banda de dos cotxes -un dels quals d'alta gamma-, i 2.020 euros en metàl·lic.
 
Els arrestats estan acusats de delictes contra la salut públic per tràfic de drogues, així com també de blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.


Comentaris

envia el comentari