Catalunya Diari

Detenen un grup que falsificava documents

Detenen un grup que falsificava documents| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Aquests treballs s'emmarquen en les activitats d'investigació que des de la Unitat Central contra les Xarxes d'Immigració i Falsedats Documental de la Comissaria Provincial de Lleida i la Unitat d'Estrangeria de Les es realitza per prevenir i detectar la falsificació de documents. La col·laboració entre el Centre de Cooperació Policial de Melles-Pont Le Roi ha resultat eficaç per aclarir els fets.
 
L'actuació policial, tutelada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número u de Vielha e Mijaran ha permès conèixer que els detingut, d'origen ucranià, havien aconseguit i a la vegada traficat amb documents falsos. Amb aquests documents, simulant ser nacionals, lituans i xecs, es personaven a les dependències de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de Les i aconseguien certificats de la ciutadania comunitària, tant pels principals implicats com per als altres compatriotes residents en diverses localitats de Lleida, ja que consideraven que allí els seria més fàcil regularitza'ls i no ser detectats.
 
En col·laboració amb aquests, un empresari espanyol els contractava per treballar a la seva empresa d'hosteleria i esports d'aventura. Tot i que una inspecció de treball va poder comprar, a més, que l'empresari els oferia feina a altres tres espanyols sense estar degudament contractats ni donats d'alta a la Seguretat Social. Immediatament, l'empresari va ser detingut per presumpta implicació en un delicte contra els drets dels treballadors.
 


Comentaris

envia el comentari