Catalunya Diari

Detingudes a Tàrrega amb 1.180 euros en bitllets de 20 euros falsificats

Detingudes a Tàrrega amb 1.180 euros en bitllets de 20 euros falsificats| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 Les detencions són el resultat d’un dispositiu policial muntat el passat 27 d’agost al mercat setmanal de Tàrrega, per tal de localitzar persones que intentéssin fer compres amb bitlles falsificats.
 
Una patrulla de mossos no uniformada va veure dues parelles que caminaven pel mercat en actitud vigilant, i que poc després, marxaven en un vehicle amb matrícula anglesa. Per aquest motiu se’ls va aturar i es va comprovar que a l’interior del cotxe duien, amagats sota el canvi de marxes, un sobre amb 1.180 euros en bitllets de 20 euros falsificats.
 
Un cop traslladats tots a la comissaria de Cervera es va realitzar un escorcoll més acurat i es van localitzar 1.150 euros en bitllets de curs legal, un sobre amb bijuteria variada, nou mapes de carreteres i 3 cúters. Davant aquests fets, es va detenir les quatres persones per un delicte de falsificació de moneda.
 
Dimarts al matí es va realitzar una entrada i perquisició en el seu domicili a Boldú (Urgell), on es va intervenir un ordinador portàtil, 3 telèfons mòbils i una càmera digital.
 
La investigació també ha permès relacionar a Marian B en un robatori amb violència i intimidació comés el divendres 24 d’agost a Coma-ruga (Baix Penedès). En aquest fet, van aprofitar que la víctima els indicava una adreça per sostraure-li d’una estrebada una cadena i el rellotge que duia. Tot apunta que els detinguts, a més de passar bitllets falsos, podrien ser un grup delictiu que es dedica als robatoris, en la modalitat coneguda amb el nom de 'cadeners'.
 
Aquesta modalitat delictiva consisteix en abordar a persones d’edat avançada i demanar per un hospital o  preguntar per una direcció, en el moment de confusió de la persona que està essent preguntada, els lladres aprofiten per sostreure les joies mentre aquests els "regalen" collarets i polseres de bijuteria en suposat agraïment. Aquestes persones tenen molta mobilitat per tot el territori i circulen amb vehicles d’alta gama i matrícula estrangera, molts de la Gran Bretanya, i actuen preferentment en l’entorn rural.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions per altres fets similars. Els detinguts van passar dimecres a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.


Comentaris

envia el comentari