Catalunya Diari

Detingudes set persones per estafa en la contractació de mòbils a Lleida

Detingudes set persones per estafa en la contractació de mòbils a Lleida| EP - Fotografia: Guardia Civil

 

La Guàrdia Civil de Lleida ha detingut a set persones per un presumpte delicte d'estafa en la contractació de telèfon mòbils. Els detinguts són quatre homes (I.C.V., M.M.B., F.G.C. i B.B.) i una dona (E.N.L.) de nacionalitat romanesa i una home (J.G.T.) i una dona (M.D.D.F.) de nacionalitat espanyola, tots ells d'entre 26 i 31 anys d'edat.

Les investigacions es van iniciar a l'agost, quan la policia va rebre una denúncia d'una operadora de telefonia mòbil per irregularitats en alguns contractes. L'estafa consistia en la contractació de diverses línies mòbil aconseguint, a cost cero, terminals d'alta gamma, i a tramitar els contractes, o bé per telèfon o bé de forma 'on-line', a nom de diferents persones, suplantant així la seva identitat.
 
Per formalitzar el contacte utilitzaven dades personals extretes de de butlletins oficials de la província i de diverses pàgines d'internet. Posteriorment la distribució dels mòbils es realitzava mitjançant una empresa de paqueteria.
 
La majoria dels domicilis d'entrega es corresponien amb domicilis inexistents de la província de Lleida i Barcelona. Els detinguts comptaven amb l''ajuda' de dos repartidors de l'empresa de paqueteria, que realitzaven l'entrega a canvi de 30 euros per paquet.
 
En total, s'ha contractat 137 línies, amb noms de persones que resideixen a diferents províncies d'Espanya. El valor de l'estafa supera els 34.000 euros.
 
Les detencions s'han produït a Torrefarrera, Mollerussa i Barcelona. Durant els registres als domicilis s'han interceptat un 'ipad', dos 'tablets', tres ordenadors portàtils, 77 telèfons mòbils, 124 targetes SIM prepagament i 1.750 euros en metàl·lic.


Comentaris

envia el comentari