Catalunya Diari

Detingudes tres persones a Lleida per quatre estafes bancàries

Detingudes tres persones a Lleida per quatre estafes bancàries| Redacció

 Les detencions són resultat d’una investigació iniciada el passat mes de juny, després de tenir coneixement que, en els darrers quatre mesos, s’havien efectuat varies estafes bancàries en caixers automàtics de diferents entitats de Lleida i poblacions properes. Aquest tipologia d’estafa, coneguda com 'Cash Trapping', consisteix en col·locar una placa metàl·lica a la ranura de sortida dels bitllets dels caixers automàtics. La placa té com a funció impedir la sortida dels diners quan els usuaris han efectuat una operació. El client, pensant que es tracta d’una avaria, abandona el caixer i seguidament els estafadors retiren la placa apoderant-se dels diners.
 
La investigació dels diferents casos va permetre la identificació de tres persones, les quals serien les autores de les estafes. Aquestes persones formaven un grup criminal perfectament organitzat i especialitzat en aquesta modalitat delictiva. Finalment, el passat dia 16 es va localitzar i detenir, al carrer Templers de Lleida, dos homes i una dona que, presumptament, haurien comés setze estafes bancàries a Lleida i poblacions del Segrià i el Pla d’Urgell.
 
Es calcula que els diners estafats en conjunt serien més de 2.000 euros.
 
La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts estiguin implicats en altres estafes que no han estat denunciades. Els detinguts, dels quals els dos homes tenien antecedents, van passar divendres a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari