Catalunya Diari

Detingut per estafar a particulars i entitats socials amb una falsa fundació

Detingut per estafar a particulars i entitats socials amb una falsa fundació| Redacció - Fotografia: L. Biela

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 31 de juliol, Marcos RR, de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calonge (Baix Empordà), com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, en grau de temptativa, ja que pretenia estafar particulars i entitats socials amb una falsa fundació.

  

La detenció és el resultat d’una investigació oberta a principis de juliol quan ciutadans que estaven interessats en col·laborar amb una fundació, van sospitar d’actituds i mètodes irregulars del secretari de la mateixa. Els investigadors van constatar que l’entitat denunciada es presentava com a fundació, tot i que legalment no hi havia constància en cap registre. Posteriorment es va saber que els representants d’aquesta havien presentat la sol·licitud d’inscripció i encara estava pendent de resolució.

  

 

  

Entre altres requisits, per tal de constituir una fundació cal aportar un capital de 70.000 euros. En aquest cas, els sol·licitants van aportar com aval unes factures falses de màquines de construcció valorades per aquest import. L'objectiu teòric de l’entitat seria aconseguir la cessió d’uns immobles per un període de quatre anys, amb el compromís de rehabilitar-los i posar-los a disposició de persones amb pocs recursos econòmics. Aquests habitatges eren propietat de terceres persones que, un cop transcorregut el període de cessió, recuperarien la seva propietat reformada.

  

 

  

El detingut, que feia de secretari de la suposada fundació, gestionava des de l'any passat una pàgina web en la qual es presentava l’entitat, i anunciava algunes actuacions de rehabilitació que no eren certes. També demanava aportacions econòmiques que es podien fer arribar a través de dos comptes corrents.

  

 

  

La investigació també va posar al descobert que, utilitzant el nom de la fundació inexistent, s’havien demanat aliments a entitats sense ànim de lucre, que havien de ser destinats a apaivagar les necessitats d’unes suposades 42 famílies, que no s’han arribat a trobar.

  

 

  

El passat 31 de juliol va concloure la investigació amb la detenció de Marcos RR, secretari de l’entitat, i la imputació d’una dona de 25 anys i veïna de Calonge, presidenta de l’entitat, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, en grau de temptativa. De la investigació es desprèn que el detingut volia fer-se amb immobles, recollir fons econòmics i recursos materials per destinar-los a usos diferents als que anunciava com a fundació.

  

 

  

El detingut, amb nombrosos antecedents per estafes, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de Lleida, amb l’obligatorietat de presentar-se al jutge que instrueix el cas, quan sigui requerit.

Comentaris

envia el comentari