Catalunya Diari

Detingut per defraudar prop de mig milió d'euros en consum de gas

Detingut per defraudar prop de mig milió d'euros en consum de gas| Redacció - Fotografia: L. Biela

 La investigació es va iniciar a principis de desembre arran d’una denúncia de Gas Natural Distribució. Segons aquesta, una empresa del polígon industrial de Cervera dedicada a la producció i comercialització de productes d’origen animal i vegetal, podia haver manipulat el comptador de gas per tal de que no enregistrés el consum real que s’efectuava.
 
Una inspecció tècnica de la companyia energètica va constatar que l’empresa havia manipulat els sistemes de mesura del consum a l’estació de regulació i mesura. Amb aquesta alteració, que suposava un greu risc per la seguretat de la instal·lació, no s’enregistrava el consum que efectuava la fàbrica durant les nits de dilluns a dijous.
 
Segons l’empresa subministradora de gas, aquesta defraudació es venia produint des del gener de 2012, i havien estimat que el perjudici econòmic causat era d’uns 486.000 euros. La investigació va concloure el passat dimarts amb la detenció del gerent de l’empresa, David C. R.
 
El detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de Cervera, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.


Comentaris

envia el comentari