Catalunya Diari

Detinguts amb 82.000 paquets de tabac de contraban per distribuir per la península

Detinguts amb 82.000 paquets de tabac de contraban per distribuir per la península| Redacció - Fotografia: Guardia Civil

 L'operació s'ha dut a terme a les províncies de Biscaia, Lleida, Astúries Barcelona i Saragossa. Se'ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, contraban, tràfic de drogues, així com robatori furt de vehicle a motor. La investigació va començar després de detectar una persona que podria estar adquirint al Principat d' Andorra paquets de tabac i comercialitzant les mateixes de forma irregular tant a Astúries com a Galícia. Els agents van tenir coneixement que aquesta persona mantenia contactes amb una organització que es dedicava a comercialitzar tabac de contraban i que s'assentava a Andorra, encara que els seus dirigents residien a Barcelona.
 
Després d'això , es va identificar a cadascun dels integrants d'aquesta organització i es van detectar dues organitzacions assentades a Lleida que es dedicaven a l'adquisició de grans partides de tabac en establiments comercials d'Andorra per posteriorment introduir-la Espanya a través de diferents rutes de muntanya i comercialitzar-los. El tabac el introduïen mitjançant diverses modalitats, com el 'fardero' (grups de persones que a peu per rutes de muntanya transportaven caixes de tabac), empreses de paqueteria i mitjançant el transport en diferents vehicles.
 
Detencions
Inicialment es van dur a terme un total de 14 actuacions en les que es van detenir 11 persones i denunciar a altres 12 per infracció administrativa en matèria de contraban. A més, i continuant amb la investigació, els agents van detenir 20 persones més per delictes de contraban, pertinença a organització criminal i tràfic de drogues. Així mateix, es van practicar un total de 3 registres on es va confiscar material informàtic, telèfons mòbils, targetes prepagament i abundant documentació. També s'han intervingut 7 vehicles que havien estat utilitzats per membres de les organitzacions per transportar el tabac ocultant al seu interior. Després d'analitzar la documentació intervinguda s'ha pogut establir que el tabac que han manejat des de 2012 és superior a les 772.000 paquets, el que suposa un valor estimat superior als 3.300.000 d'euros .
 
D'altra banda, s'ha recuperat un remolc que havien sostret en una àrea de descans de la província de Barcelona utilitzant un tractor. El remolc estava carregat amb productes d'alimentació, higiene i drogueria amb un valor aproximat de 70.000 euros.
 
En la investigació han participat agents de la Comandància de la Guàrdia Civil de Gijón i de l'Agència Tributària a Astúries. Així mateix, han comptat amb la col·laboració d'agents de les comandàncies de Lleida i Barcelona, i l'Agència Tributària a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari