Catalunya Diari

Deu professions en què es poden guanyar molts diners i que no tria ningú

Algunes no requereixen títol universitari i s'hi pot accedir amb un cicle de formació professional
El puesto de controlador aéreo es uno de los empleos en los que se gana más dinero
La professió de controlador aeri és una de les ocupacions en què es guanyen més diners. | Cedida

Des que som petits que ens anem pensant què volem ser quan siguem grans. La gran majoria es decideix per les feines de tota la vida: metges, periodistes, professors, mecànics. No obstant això, hi ha una gran quantitat de professions menys conegudes i que gran part de la societat arriba a desconèixer que existeixen. Són ocupacions de tot tipus i amb les quals es guanyen molts diners. A continuació us en presentem deu:

 

1. Tècnic de torre. El responsable del manteniment i les reparacions de les torres elèctriques. Per a això, no és necessari un títol universitari i es pot arribar a cobrar 45.891 euros anuals.

 

2. Taquígraf de la cort. És la persona encarregada de registrar tot el que es diu, utilitzant una màquina d'estenotípia, durant els processos judicials. A continuació, transcriu el que té escrit, paraula per paraula, i la transcripció es conserva, llavors, com un registre sobre què va ocórrer en el procediment. Els encarregats de taquigrafiar han de ser bons oients, mecanògrafs ràpids i precisos, i han de parar atenció als detalls. El sou mitjà anual és de 47.438 euros.

3. Higienista dental. Són els professionals encarregats d'assistir l'odontòleg per fer els tractaments. El seu treball consisteix a realitzar exàmens radiològics i recollir dades clíniques. Per això és necessari un cicle de grau superior de Tècnic d'Higiene Dental. El seu sou mitjà és de 63.125 euros l'any. 

 

4. Escriptor tècnic. És una professió oberta a nombrosos estudis previs, des de belles arts fins a enginyers. La seva feina és escriure els manuals de com funcionen els productes i els equips electrònics. El seu sou mitjà anual és de 63.671 euros. 

 

5. Auditor intern. Actualment, pot tenir estudis de comptabilitat, economia, administració o fins i tot d'enginyeria industrial. Per aquesta ocupació s'ha de tenir coneixements de temes comptables, administratius i en temes de tecnologia de la informació. Sol ser la mà dreta dels alts càrrecs de l'empresa i el seu sou mitjà és de 65.330 euros anuals. 

 

6. Audiòleg. Són els professionals encarregats de diagnosticar possibles problemes auditius. Per això cal estudiar infermeria, logopèdia o un mòdul superior de tècnic superior en audiologia protèsica. El sou mitjà anual és de 67.187 euros. 

7. Assistent d'anestesiologia. Ajuden a administrar diverses formes d'anestèsia abans, durant i després d'una cirurgia amb la finalitat d'evitar el dolor als pacients. Els assistents d'anestesistes treballen amb els anestesiòlegs i les infermeres anestesistes. El seu sou mitjà anual és de 86.127 euros. 

 

8. Assistent mèdic. Entre les funcions de l'assistent mèdic professional es troben serveis diagnòstics, terapèutics, preventius i de manteniment de la salut. La majoria dels programes exigeixen que els sol·licitants tinguin almenys dos anys d'experiència universitària. El sou mitjà és de 86.134 euros a l'any. 

 

9. Enginyer de mines. És la branca de l'enginyeria que s'ocupa de l'extracció dels recursos minerals. La seva formació inclou coneixements relatius a la geologia, materials, medi ambient i una llarga llista de disciplines per aconseguir una extracció de recursos minerals demandats per la població. El seu sou mitjà anual és de 93.580 euros. 

 

10. Controladors aeris. És la persona encarregada professionalment de dirigir el trànsit d'aeronaus a l'espai aeri i als aeroports, de manera segura, ordenada i ràpida, autoritzant els pilots amb instruccions i informació necessàries, dins de l'espai aeri de la seva jurisdicció, amb l'objectiu de prevenir col·lisions, principalment entre aeronaus i obstacles a l'àrea de maniobres. És el responsable més important del control de trànsit aeri i això es recompensa amb un sou mitjà de 102.992 euros a l'any. Comentaris

envia el comentari