Catalunya Diari

'Dia del mestre'. Dia per al reconeixement social del docent

'Dia del mestre'. Dia per al reconeixement social del docent| Ramon Moreno

 Aquest 27 de novembre es commemora el 'Dia del Mestre'. Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE), creiem que ha de ser un homenatge al paper central i cabdal que el professorat representa en l’educació de les generacions i en el desenvolupament dels països, i com a reconeixement a la contribució vital que suposa la docència pels nens i nenes, joves i persones adultes durant el llarg procés d’aprenentatge que és la nostra vida.
 
El docent té un paper bàsic dins el nostre sistema educatiu. Una societat que valora l’educació, se’ns dubte, també ha de valorar el seu professorat i ser capaç de reconèixer la seva tasca.
 
En un moment on els discursos semblen apostar per l’educació, els fets demostren el contrari. Si més no, només cal tenir present les lleis que aproven els nostres polítics, la LOMCE a l’Estat Espanyol o la LEC i el seu desplegament a Catalunya. Lleis sense consens que juntament amb les retallades que pateix l’educació, i tots els àmbits socials, ha portat haver de suplir la manca de recursos i les pitjors condicions laborals, amb un gran esforç i dedicació per part dels ensenyants.
 
Al nostre entendre els mestres si que compten, i molt, en tot el procés d’ensenyament-aprenentatge que els nens i les nenes viuen en tota la seva etapa escolar, des dels 0 anys fins l’edat adulta. A les aules dels centres educatius el professorat comparteix amb els seus alumnes les seves inquietuds, els seus interessos, la seva curiositat, les seves vivències, i el seu afany per aprendre.
 
Per això reclamem que no és posin entrebancs a la tasca dels docents amb mesures i missatges desmotivadors per a una professió amb tanta responsabilitat i amb una gran càrrega de compromís personal com és la de docent.
 
Des de la FETE creiem que cal considerar al professorat com un pilar fonamental dins del sistema educatiu i la societat, confiar en ell, reconèixer la complexitat de la seva feina i comptar amb ell a l’hora de prendre decisions en l’àmbit educatiu.
 
Els països amb millors resultats acadèmics són els que més valoren i respecten als seus docents, per això invertir en educació és millorar les perspectives futures de la nostra societat.
 
Des d’aquí, el nostre reconeixement a uns docents que demostren dia a dia a les aules la seva professionalitat i el seu bon saber fer en aquest moment tan difícil com l’actual on cada vegada hi ha menys recursos.
 
Ramon Moreno, secretari general de FETE-UGT Terres de Lleida  


Comentaris

envia el comentari