Diego Arango, nou director de l’IRBLleida

Diego Arango, nou director de l'IRBLleida

L'IRBLleida ha escollit a Diego Arango com a nou director | LleidaDiari.cat

El patronat de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida– Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) ha nomenat al doctor Diego Arango com a director de l'institut. Arango, cap del grup de recerca biomèdica de Tumors de Tracte Digestiu i coordinador de l'Àrea d'Investigació Oncològica de l'Institut de Recerca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (VHIR), substitueix en el càrrec a la catedràtica de Medicina de la Universitat de Lleida, Elvira Fernández.

 

El nou director es va llicenciar en Ciències Biològiques el 1994 a la Universidad Autónoma de Madrid (Espanya) i va obtenir el doctorat el 1998 a la University College Dublin (Irlanda), on es va familiaritzar amb l'anatomia i la fisiologia de l'intestí i va estudiar diferents maneres de manipular el cicle cel·lular de les cèl·lules mare intestinals per intentar minimitzar els efectes secundaris de la radioteràpia a la regió abdominal i pèlvica.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Investigador postdoctoral i instructor de medicina a l'Albert Einstein Cancer Center de Nova York

Del 1999 al 2003, el doctor Arango va ser Investigador postdoctoral i instructor de medicina a l'Albert Einstein Cancer Center de Nova York (EUA), on va obtenir un ampli coneixement sobre els diferents enfocaments genòmics per comprendre les diferències moleculars entre el teixit normal i el tumor. El doctor Arango es va traslladar el 2003 al Centre d'Excel·lència en Genètica de Malalties de Biomedicum Helsinki (Finlàndia) com a científic visitant, on va iniciar diferents línies d'investigació independent dirigides a la classificació molecular del càncer colorectal.

 

El doctor Arango compta amb més de 70 publicacions en revistes punteres i diverses patents de biomarcadors de pronòstic i resposta al tractament del càncer. També és revisor regular de més de 50 revistes líders en el seu camp (incloses Nature Communications, Gastroenterology, Cancer Research, Oncogene, Clinical Cancer Research i Gut) i participa en l'avaluació de projectes nacionals i internacionals. La nova direcció té com a reptes el lideratge de projectes europeus, l'increment dels assajos clínics i la captació de talent que permeti assegurar el futur de la institució i ser un referent dins l'àmbit de la recerca del nostre país.

 

També et poden interessar…