Catalunya Diari

Dimarts saludables al Centre Històric de Lleida amb caminades populars

La caminada es fa per promoure l’exercici físic i per potenciar la xarxa entre el veïnatge

Imatge d'una caminada a Lleida
Dimarts saludables al Centre Històric amb caminades populars | Prosec

El Pla de Desenvolupament Comunitari al Centre Històric de Lleida organitza cada dimarts caminades populars per promoure els beneficis de l'exercici físic.

L'acció, transversal i que es fa des del mes d'octubre fins al juny, també pretén potenciar la xarxa entre els/les diferents participants, amb edats diverses. Un grup d'unes 20 persones fan la caminada d'una hora, aproximadament, amb assistents dels Centres d'Atenció Primària (Rambla Ferran i Eixample), l'àrea d'inclusió de la Paeria o famílies dels diferents recursos socioeducatius del barri, entre d'altres. L'activitat és oberta a tothom i el punt d'arribada i de sortida és la plaça de l'avinguda de Blondel, núm. 1, a les 10.30 h.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pla de Desenvolupament Comunitari - PDC

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), de l'Ajuntament de Lleida i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, és una estratègia d'intervenció social al territori amb la finalitat que els veïns i veïnes, entitats, associacions, comerços, administracions i la resta d'agents socials i econòmics treballin conjuntament per millorar la cohesió social del barri.

La ciutat de Lleida compta amb tres PDC: al Centre Històric, on el pla el desenvolupa l'entitat Prosec, i a La Mariola i a Pius XII-Escorxador, on hi treballa la Fundació Champagnat. Al llarg de l'any i en col·laboració amb les entitats i associacions de la zona es fan activitats de caràcter comunitari adreçades principalment a les persones grans, i els infants i joves i les seves famílies, per fomentar la cohesió i la convivència al barri i la seva visualització en positiu. També pretenen la potenciació de les relacions intergeneracionals, el treball dels hàbits saludables, la revitalització dels espais comuns dels barris i l'obertura d'aquests barris a la resta de la ciutat.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari