Catalunya Diari

Dinosaurs Tour porta la màgia d'aquests animals fins a Lleida

Aquesta mostra internacional romandrà instal·lada sota una gran carpa al recinte de Les Firetes del 29 de març a l'11 d'abril

La mostra comptarà amb una trentena de peces inèdites a mida real.
La mostra comptarà amb una trentena de peces inèdites a mida real. | Dinosaurs Tour

La considerada major exposició itinerant de dinosaures, Dinosaurs Tour, visitarà Lleida des del pròxim 29 de març, data en la qual serà inaugurada aquesta exhibició prehistòrica sota una gran carpa instal·lada a Les Firetes, fins a l'11 d'abril.

Aquesta mostra itinerant que ha recorregut més d'una desena de països europeus (Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit, Noruega, Polònia o Romania, entre d'altres) comptarà amb una trentena de peces inèdites a mida real, algunes d'elles animatrónicas, que simularan l'aspecte i el comportament dels dinosaures. «Els visitants podran veure els últims avenços tecnològics. Els dinosaures que exposem es mouen i fins i respiren!», exclama Norman Tesser, comissari de l'exposició. «És en un autèntic Parc Juràssic», afegeix Tesser. Dinosaurs Tour exposarà Triceratops, Tiranosaures, Protoceratops, Parasaurolofus, Estegosaurios, espinosaurio, Diplodocus i el famós Tiranosaure Rex a mida real, entre d'altres.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més de les peces, es realitzaran projeccions didàctiques sobre la forma de vida d'aquesta fauna prehistòrica i hi haurà sorpreses. «Els més petits de la casa es queden sorpresos. Els seus moviments són tan realistes que alguns nens i nenes creuen que són de veritat», explica Tesser.

Hàbitat natural

«Combinem entreteniment i diversió per als més petits, juntament amb un ampli factor pedagògic perquè aprenguin mentre es meravellen d'aquests gegants», comenta el comissari. Per fer l'exposició més impactant i real, es recrearan els hàbitats naturals d'aquestes magnífiques peces en escenes compostes per vegetació i escenografia dissenyada segons estudis científics sobre les característiques de la terra en aquesta època. L'exhibició comptarà amb panells informatius i descriptius amb detalls científics sobre les eres geològiques, teories sobre l'extinció dels dinosaures i dades sobre la recuperació de restes fòssils.

Imatge d'una escena del Dinosaurus Tour
Les entrades per visitar Dinosaurs Tour es poden adquirir a les taquilles de l'exposició i a la pàgina web.  | Dinosaurs Tour

Esdeveniment segur

«Serà un esdeveniment segur i amb totes les mesures de prevenció. Comptem amb un ampli protocol amb més de 80 mesures de mitigació amb pautes en les diferents fases de l'esdeveniment», explica Tesser. Per exemple, s'han rebaixat les despeses de gestió de la pàgina web de venda d'entrades per facilitar que els visitants adquireixin els seus tiquets de manera digital, es descarreguin les entrades en els seus dispositius mòbils i, d'aquesta manera, evitar contactes a Taquilles. També la validació dels mateixos serà mitjançant escàners i sense contacte.

Els aforaments s'han reduït i s'han creat torns de visita, de manera que no hi haurà cues d'accés. Es fomentarà l'arribada del públic de forma esglaonada, com amb l'obertura amb major anticipació i s'han estudiat els fluxos de públic, entre altres mesures. Les entrades es poden adquirir per només 9 euros a les taquilles de l'exposició i en www.dinosaurstour.com.


Comentaris

envia el comentari