Catalunya Diari

La Diputació de Lleida aposta pels mercats de proximitat per reactivar l'activitat turística

Presenta una nova campanya promocional que ressalta els valors de proximitat i diversitat de la demarcació

Captura de pantalla de la presentació de la campanya de promoció per aquest estiu del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida aposta pels mercats de proximitat per reactivat l'activitat turística aquest estiu | LleidaDiari.cat

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat aquest dimarts la nova campanya de promoció turística del Pirineu i les Terres de Lleida per aquest estiu que posa el focus en el mercat local i català amb l'objectiu de reactivar el turisme a la demarcació, invitant a descobrir-la i a gaudir del seu patrimoni natural i cultural.

Amb el lema 'Ara Lleida, tant i tan a prop', apel·la a «l'autoestima i la confiança en el territori i en la seva manera de ser" per encarar l'etapa postcovid. La campanya compta amb cinc 'ambaixadors', Àlex Márquez, Núrica Picas, Tatxo Benet, Belena Gaynor i Joel Castanyé, que han elaborat diferents càpsules audiovisuals locutades per Txe Arana amb el missatge 'Lleida, l'altra manera de viure!'.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Sota el lema 'Ara Lleida, tant i tant a prop'

L'objectiu de la campanya, sota el lema 'Ara Lleida, tant i tant a prop', és reactivar l'activitat turística a la demarcació després dels efectes que ha causat la crisi de la covid-19 en el sector turístic. En aquest sentit, fa una clara aposta per potenciar el turisme de proximitat aquest estiu. El Patronat de Turisme ha dissenyat una campanya promocional amb l'objectiu de tornar a atreure el turisme a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida després del confinament.

Per això, s'ha servit d'una banda del lema històric 'Ara Lleida', instituït fa trenta anys, coincidint amb la creació del Patronat en el marc d'una primera campanya per reivindicar en aquell moment el potencial turístic de la demarcació lleidatana i que va esdevenir marca turística, per tornar-lo a fer servir en el període actual de crisi sanitària i econòmica com a lema de campanya i el vincula amb l'eslògan 'Tant i tan a prop', el qual pretén sintetitzar els valors de diversitat i proximitat que caracteritzen l'extensa oferta turística que atresora el territori.

La campanya invita a descobrir o redescobrir les comarques lleidatanes, en un escenari nou que posa en primer pla valors com ara la solidaritat, la reactivació econòmica, social i empresarial (i per extensió del sector turístic), la desglobalització, la transformació digital, la seguretat personal, la sostenibilitat, el comerç i el turisme de proximitat, la natura i la singularitat, segons ha exposat el tècnic del Patronat Juli Alegre.

Espot de televisió amb 'ambaixadors' lleidatans

En el vessant audiovisual, la nova campanya de promoció incorpora el lema 'Lleida. L'altra manera de viure!' i està concebuda per als espectadors com la porta d'entrada o l'inici d'un viatge per les comarques de Lleida a través de cinc prescriptors lleidatans que, en qualitat d'ambaixadors mostren alguns dels racons de la demarcació. Es tracta del xef Joel Castanyer, el pilot Àlex Márquez, el periodista i empresari Tatxo Benet, la youtuber Belena Gaynor i la corredora de muntanya Núria Picas. La locució de les peces que formen l'espot de 30 segons, com també la falca de ràdio i les cinc píndoles per a xarxes socials, va a càrrec de la periodista lleidatana Txe Arana.

La campanya audiovisual a partir d'aquest espot tindrà continuïtat en els pròxims dies mitjançant un seguit de càpsules audiovisuals centrades en cadascun dels cinc prescriptors i destinades a les xarxes socials. Pel que fa a la part d'imatge gràfica per a les publicacions de premsa escrita, la campanya mostra diferents fotografies del territori vinculades amb les diferents activitats i productes turístics de què el visitant pot gaudir a l'estiu presentades des de l'òptica del prescriptor que fa l'acció. En aquest sentit hi ha cinc gràfiques amb diferents activitats que són caiac a l'embasament de la Llosa del Cavall; senderisme al Saut deth Pish; turisme familiar al Parc Nacional d'Aigüestortes; BTT entorn del monestir de Vallbona de les Monges, i finalment gastronomia i enoturisme entorn del castell de Montsonís.

La difusió de la campanya, que s'ha fet només en versió en català, es podrà seguir pels diferents mitjans de comunicació de les comarques lleidatanes i del conjunt de Catalunya. També s'han contractat produccions gràfiques en autobusos de Barcelona i Tarragona, així com opis a la ciutat de Lleida i tanques publicitàries de carretera per diferents indrets de la demarcació.

Talarn invita els lleidatans a descobrir o redescobrir el territori lleidatà

En la presentació, que s'ha fet de forma telemàtica, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que, si bé les campanyes de l'ens provincial sempre han estat importants, aquesta vegada ho són més que mai. Per Talarn, «ara és hora de valorar els mèrits i les propostes de les comarques de Lleida, del Pirineu i de l'Aran davant de la ciutadania del mateix territori». «Donem per fet que ja coneixem prou el que tenim al costat de casa i no és ben bé així perquè, a vegades, no l'hem tastat prou», ha expressat. Per això, Talarn ha dit que «és l'hora de redescobrir-nos» i «d'ajudar el teixit productiu i turístic generant públic i ajudant a reactivar el consum» perquè «és allò que necessiten les empreses i els seus treballadors».

Per la seva banda, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha manifestat que el sector turístic és un dels més afectats per la pandèmia de la covid-19, i això ha obligat a «replantejar un nou horitzó i a crear noves fórmules que garanteixin la visibilitat del sector i de tots els professionals, empresaris i agents implicats». Una situació gens favorable, que des del Patronat afronten com «un repte i una oportunitat única per continuar creixent i demostrar l'enorme potencial que tenen les comarques de Lleida».

Una oportunitat per promoure el turisme de proximitat i sostenible

Per Pujol, suposa «una oportunitat per promoure el turisme de proximitat i sostenible, per cercar noves fórmules que atreguin més visitants, per valorar la qualitat i la diversitat de l'oferta turística del territori, per enfortir i nodrir la col·laboració entre el sector turístic públic i privat i per teixir una xarxa de solidaritat i de suport entre els municipis de la demarcació».

  

  

 l'etapa postcovid «

Dues campanyes

Per donar suport al sector turístic del Pirineu i les Terres de Lleida a conseqüència de la crisi sanitària, entre altres mesures el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha impulsat dues campanyes especials de promoció turística adreçades a captar públic català i estatal amb vista a la temporada d'estiu, i entre totes dues tenen un pressupost d'uns 500.000 euros.

La campanya presentada aquest dimarts va adreçada al mercat local i català, mentre que la campanya que es va presentar la setmana passada amb el lema 'Catalunya és Casa Teva' en col·laboració conjunta amb l'Agència Catalana de Turisme i amb els patronats de les quatre diputacions catalanes i Turisme Val d'Aran està destinada a fer una acció potent de promoció conjunta del territori a escala estatal. En la campanya conjunta amb l'Agència Catalana de Turisme també hi ha una part de la creativitat destinada a posar en relleu les singularitats de la demarcació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari