Catalunya Diari

La Diputació de Lleida tindrà veu, cor i sensibilitat de dona «tots els dies de l'any»

La campanya del Dia de la Dona s'estendrà més enllà del dia 8M

Imatge d'una de les dones de la campanya de la dona de la Diputació de Lleida
La Diputació impulsa la campanya ‘Nom de dona’ en favor de la igualtat de gènere | LleidaDiari.cat

L'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida estrenarà, amb motiu del 8 de març, la campanya 'Nom de Dona', tot un seguit d'accions comunicatives en favor de la igualtat de gènere que no seran exclusives per al Dia Internacional de les Dones, sinó que pretenen anar més enllà del mateix 8 de març, com diu el seu lema secundari, 'perquè contra la desigualtat s'ha de treballar tots els dies de l'any'.

La campanya ha estat presentada pel president de la institució, Joan Talarn, i la diputada d'Igualtat, Helena Martínez. El nexe narratiu de la primera fase de la campanya és mostrar referents femenines en professions tradicionalment molt masculinitzades, perquè les mateixes dones expliquin la seva experiència vital, quins són els obstacles als quals han hagut de fer front per arribar a ser referents en els seus camps de treball, però també quins són els motius pels quals s'hi dediquen.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La campanya –que es mantindrà i evolucionarà al llarg de l'any i que es presenta amb el hashtag #MésEnllàDel8M– estarà protagonitzada per tres dones, a través de les quals posar de manifest les desigualtats que pateixen en els seus àmbits corresponents: pagesia, ciència i esport. Es tracta d'Anna Paüls Solans, pagesa que està al capdavant de l'explotació agrícola familiar; Aida Beà Tàrrega, doctora en biologia, i Zaida Teruel Gil, monitora i pilot de motociclisme.

L'Àrea d'Igualtat es va crear el mes de juliol de 2019

Joan Talarn ha iniciat la seva intervenció recordant que l'Àrea d'Igualtat es va crear el mes de juliol de 2019 i que, des d'aleshores, «s'ha convertit en imprescindible per entendre el model de governança republicana de la qual tant em sentiu a parlar». Ha fet èmfasi en el fet que aquesta «és més que una campanya de difusió per un dia assenyalat», i ha recordat alguna de les accions que ha dut a terme des de la seva creació, com la campanya que es va presentar setmanes abans que la pandèmia de la Covid-19 ho canviés tot, el mes de febrer de 2020, titulada 'Amb tu guanyem la partida', amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport.

Per la seva banda, Helena Martínez ha explicat que «donant veu a les tres protagonistes de la campanya no ens volem quedar solament en la denúncia, sinó que intentem que altres dones o joves coneguin en elles i les seves experiències referents fefaents en les quals emmirallar-se, perquè sàpiguen que la cosa per la qual estan passant elles d'altres dones no només ho han superat, sinó que s'han convertit en líders i referents de les seves professions. Perquè resiliència també és nom de dona».

A aquesta campanya la seguiran altres accions comunicatives

A aquesta campanya la seguiran altres accions comunicatives sobre aspectes que també juguen en contra de la igualtat, com el color de la pell, l'idioma que es parla o l'entorn en què es viu. El material de la campanya se cedirà també a entitats locals, ajuntaments i consells comarcals, perquè el puguin adaptar als seus municipis. En aquest sentit, les accions comunicatives es mouran molt per xarxes socials, amb entrevistes a les protagonistes de la campanya i generant bàners, posts, stories i totes aquelles possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.

De la realització final de la campanya se n'ha responsabilitzat l'agència lleidatana Tucson Digimedia que, a més del disseny original, la gràfica i la realització audiovisual, estarà amatent al llarg de l'any a totes aquelles fites que requereixin el nom d'una dona per combatre les desigualtats.


Comentaris

envia el comentari