Catalunya Diari

La Diputació de Lleida licita 1.500 kW de calefacció amb biomassa en 13 instal·lacions de la demarcació

L'actuació, amb una inversió de més d'1,2 MEUR, s'emmarca en el projecte Forest4Local, finançat amb fons Feder

Imatge d'una radiador
La Diputació de Lleida licita 1.500 kW de calefacció amb biomassa en tretze instal·lacions de la demarcació | Pixabay

La Diputació de Lleida ha tret a licitació tretze instal·lacions tèrmiques amb biomassa en el marc del projecte Forest4Local. L'actuació, gestionada pel Patronat de Promoció Econòmica, es cofinança mitjançant el programa europeu Feder 2014-2020 i diverses administracions locals del Pirineu i l'Aran que les gestionaran posteriorment.

Els sistemes de calefacció licitats tenen una potència tèrmica de 1.500 Kw i calefactaran, a partir d'estella dels boscos públics del Pirineu, edificis i equipaments de Bassella, Bellver de Cerdanya, Coll de Nargó, Fígols i Alinyà, Montellà i Martinet, Montferrer i Castellbò, Oliana, el Pont de Suert, Ribera d'Urgellet, Salàs de Pallars i la Vansa i Fórnols. El pressupost de licitació és d'1.271.400 euros.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També s'iniciarà la licitació de la caldera de l'Espitau Val d'Aran

Pròximament, s'iniciarà la licitació de la caldera de l'Espitau Val d'Aran i d'un districte de calor a Llavorsí que, juntament amb l'actuació que s'està executant actualment a la Seu d'Urgell, completaran la inversió prevista en instal·lacions tèrmiques de biomassa en el projecte Forest4Local fins als 2.800 Kw de potència tèrmica instal·lada i gairebé 3 milions d'euros d'inversió.

El projecte Feder Forest4Local possibilitarà la mobilització de les 225.396,57 ha de boscos de propietat municipal i de les entitats municipals descentralitzades a partir del desenvolupament de noves cadenes de valor que optimitzin la gestió forestal, tenint en compte tant la fusta de serra com la valorització energètica de la fusta no comercial a partir d'esquemes de gestió conjunta i d'economia circular en l'àmbit local.


Comentaris

envia el comentari